Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Agnes vill ingenting veta om kvällens tävling

/
  • OVETANDE. Agnes Carlsson vill veta så lite om

I kväll gör hon debut på Sveriges största schlagerscen. Men inför deltävlingen i Malmö försöker Agnes undvika allt som har med "Melodifestivalen" att göra.
– Jag blir bara stressad, säger "Idol"-stjärnan.

Annons

Agnes Carlsson har isolerat sig från allt vad "Melodifestivalen" heter.

– Jag har faktiskt inte sett en enda tävling i år, och jag läser inga tidningar. Det är så många duktiga artister med. Jag vill slippa bry mig om andra och bara fokusera på mig själv, förklarar hon.

– Det här är verkligen ett tillfälle, jag är väldigt mån om att göra bra ifrån mig. Jag tänker inte slösa energi på allt runtomkring. Det ger mig inget.

Men att slippa undan schlagercirkusen helt är omöjligt. Varenda människa som Agnes möter vill så klart veta vad hon tävlar med, och hur hennes framträdande ser ut.

Tidningarna i sin tur söker rubriker.

– Jag gillar att stå i rampljuset, samtidigt som jag inte vill blotta mig totalt. Jag tycker inte att hela svenska folket behöver veta hur jag är och vad jag gör. Det är väl därför folk fått intrycket att jag är tillbakadragen, fast jag egentligen inte är det.

I Melodifestivalens sista delfinal tävlar hon med bidraget "Love love love", en dansant discopoplåt som lär påminna om hennes sommarhit "On and on".

Och den numera modetokiga västgötskan har storstilade planer för sitt nummer.

– Känslan ska vara glamourös, det är ju ett forum som man kan ta ut svängarna i.

Mer läsning

Annons