Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alcazar och Emilia till final

/

I sitt tredje försök lyckades Alcazar äntligen gå direkt till final i Melodifestivalen. Med sig fick de Emilia, som i sin comeback stod för en rejäl skräll.


Men den största skrällen? Shirley Clamp kom sist.

Annons

Alcazar brukar alltid gå till final i Melodifestivalen, men har tidigare tvingats ta vägen via Andra chansen. Men med ”Stay the night” visade det sig bli tredje gången gillt - raka vägen till final för Andreas Lundstedt, Tess Merkel och nya medlemmen Lina Hedlund. I sin finalduell slog de ut Scotts, som får göra ett nytt försök i Andra chansen.

Emilia blev kvällens andra stora vinnare. Hon har alltid tvingats leva i skuggan av sin brottarhit ”Big big world”, men med ”You’re my world” verkar hon få en nytändning. I sin finalduell vann hon över Caroline af Ugglas ”Snälla snälla”, som även fick den internationella juryns röst och därmed har förbättrad chans att gå till final från Andra chansen.

Kvällens största skräll stod dock Shirley Clamp för - i negativ riktning. Hon var favorittippad av nästan alla, men kom sist, kanske sinkad av sin förkylning som gjorde att hon inte kunde sjunga ut ordentligt. Men kanske även en indikation om att tv-publiken tröttnat på ”de gamla vanliga” schlageransiktena?

Nästan lika illa gick det för jokern Marie Serneholt, som bara nådde en sjätteplats.

Mångas blickar var riktade mot den debuterande programledaren Petra Mede – lördagskvällens sändning var första gången någonsin hon ledde ett tv-program. Utifrån de förutsättningarna måste hon sägas ha klarat uppgiften väldigt bra, någon nervositet syntes inte och även om hon läste en hel del från sina manuslappar flöt snacket på bra.

I intervjuer inför Melodifestivalen har 38-åringen från Partille utanför Göteborg poängterat att glitter och glamour ska prägla årets schlager, och hon gjorde ingen besviken – under de första 45 minutrarna visade hon upp sig i åtta olika kreationer – inklusive en vända i nunnedräkt.

Nästa vecka åker Melodifestivalen norrut till Skellefteå.

Daniel Åberg/TT Spektra

daniel.aberg@ttspektra.se

Mer läsning

Annons