Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alf Robertsson

/

Alf Robertsson
”En flisa av granit”
(Border)

Annons

Den som vill visa på producentens roll vid skivinspelningar har ett strålande exempel här. En tredjedel av Alf Robertssons svanesång är producerad av skicklige Björn Olsson (Soundtrack of our lives). Den tredjedelen är svår att inte jämföra med Rick Rubins Johnny Cash-inspelningar.

Olsson tar en sångare som för länge sedan passerat bäst före-datum, dessutom med rösten svårt märkt av ålder och sjukdom, och sätter honom i precis rätt musikaliskt sammanhang och resultetatet är faktiskt ganska fint. Tidlöst och känslosamt, inte minst fina hyllningen av födelsestaden Göteborg.

Hade Olsson hunnit färdigställa en hel platta med Robertsson innan hans bortgång hade det kunnat bli hur bra som helst, För precis hur mycket Olssons produktion betyder framgår med all önskvärd tydlighet i de två tredjedelar av plattan som består av en liveinspelning från Falkenberg 2002. Visst får man här en rätt bra bild av Robertssons rätt ostyriga personlighet men arrangemangen är gräsliga med 80-talsdansbandskeyboards och ambulansbas.

Mer läsning

Annons