Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andreas tror på Alice

/
  • Tror på Alice. Andreas Carlsson tror att Alice Svensson från Hedesunda placerar sig bland de fyra bästa i årets ”Idol”.Foto: Daniel Ohlsson/TV4

Andreas Carlssons ansikte har blivit känt för den stora massan i och med ”Idol 2008”. Men han är också ett av de största namnen i musikbranschen, med erfarenheter av att jobba med riktigt stora stjärnor.
Och han tror på Alice Svensson, Idol-stjärnskottet från Hedesunda.
På Gång har pratat med honom.

Annons

Det är inte alls osannolikt att du skulle kunna sätta igång och tralla på en låt skriven av Andreas Carlsson. Till exempel”I Want It That Way” som han skrev ihop med Max Martin. Britney Spears ”Born To Make You Happy”, ”Bye, bye, bye” och ”It’s Gonna Be Me” för N’Sync ,”That’s The Way It Is” och ”I’m Alive” för Celine Dion , ”Drowning” för Back Street Boys, ”When You Looking Like That” och en mängd andra låtar för Westlife…

Andreas Carlsson beskriver sig själv som en person som är rättvis, energifull, inspirerad och brinner för det han gör och vet vad han vill. Han tycker inte att han har förändrats så mycket av att jobba med de stora stjärnorna. Han är samma person som förut fast med lite dyrare flygplansbiljett.

– Grejen är ju att allt blir tråkigt fort, det är gårdagens nyheter när man hela tiden jobbar med samma sak. Det är som en ny leksak man får, den är jätterolig att leka med ett tag men sen tröttnar man på den och den får stå i hyllan. Jag vill leva i nuet och vara glad för det som är. Visst är pengar bra för att man kan köpa sig en lite bättre flygplanssits. Men jag vill skapa och gå framåt och vara kreativ, säger han och fortsätter.

– En person frågade mig när min bästa tid varit karriärmässigt. Jag säger att min bästa tid är nu och att med undran se framåt vad kommer sen, vad blir nästa grej? Min bästa tid har inte hänt än, den är hela tiden nu.

Andreas Carlsson, som är född i Danderyd och numera bor i Hollywood, reser ofta mellan USA.

När han pratar om att åka ”hem” så menar han att han åker till Sverige. Andreas tycker det är stor skillnad att jobba här hemma jämfört med att jobba i USA.

– Det känns lite litet att jobba i Sverige jämfört med USA där allt är så mycket större. Man skulle kunna jämföra det med att först jobba på restaurang och servera mat för 100 personer och sen gå hem och laga mat åt familjen.

– När man kom till USA och folk började rulla ut röda mattan var det naturligtvis en stor omställning. Men det gäller att ha en av- och påknapp där man trycka på knappen när man är i USA och av när man är i Sverige.

– Ja visst förstår vi att man kan vara nervös men samtidigt så är ju detta det enda vi har att gå på. Vi får ju höra allt ifrån katastrof till helt magnifika röster och vi försöker att vara rättvisa. En del kommer inte till sin rätt förrän strålkastarna lyser på dem. Vi lyssnar på rösten först och främst, storleken på kroppen spelar ingen roll. Vi jobbar ju med att ta fram artister varje dag både i och utanför tv.

Det är alltså först och främst rösten det handlar om.

– Alla måste kunna sjunga bra men sen under programmets gång så ser man vilka som utvecklas och går framåt. Vilka som kan bli toppartister.

Enligt Andreas Carlsson har en av årets tävlande alla de kvalifikationer som krävs för att bli en framgångsrik artist, och det är Kevin Borg från Arvidsjaur.

Han sjunger enormt bra, har energi, dansar bra och så vidare. Han är helt enkelt den perfekta idolen, menar Andreas Carlsson.

Men han tror på ”vår” Alice också.

– Jag tror att hon kommer alla gånger att komma topp fyra, säger han.

Kamilla Pettersson

Mer läsning

Annons