Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arrangörer avbokar Gävleaktuella familjen Carling efter flyktinguttalande – konserthuschefen vill inte ställa in konserten

/

Efter att jazzstjärnan Gunhild Carlings bröder öppet kritiserat ett planerat flyktingboende i Skåne har flera arrangörer ställt in konserter med familjen Carling.
Men Gävle Konserthus chef ser ingen anledning att avboka, skriver Gefle Dagblad.

Annons

FÅ ALLA LOKALA NÖJESNYHETER DIREKT I DITT FLÖDE – FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK HÄR

Både Helsingborgs Dagblad och Nöjesbladet har rapporterat om Gunhild Carlings bröder Max och Ulf Carling, som både är medlemmar i familjens storband Carling Big Band. Båda har på flera sätt protesterat högt mot ett planerat flyktingboende för ensamkommande barn i Höganäs i Skåne – något som har upprört flera arrangörer som bokat in konserter med Carlings. Dansfesten The Snowball i Stockholm har avbokat Carling Family Band med motiveringen:

"Med anledning av det som framkommit under de senaste dagarna om medlemmar i familjen Carling, har vi beslutat att inte anlita Carlings på The Snowball".

LÄS OCKSÅ: Efter kritiken – Allstar ställer in Alla Mina Kamrater

Kort efter avbokades också bandet från dansfestivalen Revival på Tangopalatset i Malmö, skriver Helsingborgs Dagblad. I stället spelade Gunhild Carling, som personligen tagit avstånd från alla former av rasism, ihop med ett annat band.

Den 24 januari kommer Gunhild Carling till Gävle Konserthus med showen "Gunhild Carling jazzvarieté med Carling Family Band". Konserthusets chef Örjan Hans-Ers har tagit ställning till situationen och ser ingen anledning att planera om eller avboka konserten, skriver Gefle Dagblad.

– I pressen har Gunhild Carling tagit kraftigt avstånd från all form av rasism. Hon är tydlig med att musiken inte har något politiskt budskap.

På Gefle Dagblads fråga om det blir konsert som planerat svarar han:

– Ja, utifrån alla kända fakta vi har nu. Men vi lever i en föränderlig värld.

LÄS MER: Gunhild Carling i samarbete med Gävles musikelever

I vinter skulle Gunhild Carling också har ett samarbete med Kulturskolan i Gävle och 25 ungdomar skulle gästa henne och bandet på scenen under konserten. Här meddelar Hans-Ers att det kan "uppstå problematik".

Kulturskolan har ännu inte gett något besked kring vad som händer med det planerade samarbetet, men bekräftar att Max Carling var tänkt att ingå i projektet.

Mer läsning

Annons