Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara boogie på Konserthuset

/

Vart tog Janne ”Lucas” Persson vägen? Svaret är Gävle. Åtminstone på onsdag, då han gästar boogie woogie-kvällen på Konserthuset.

Annons

För den breda allmänheten är Janne ”Lucas” Persson schlager, efter hiten ”Växeln hallå” i ”Melodifestivalen” 1980. Men numera är han mer gospel, som körledare för två körer i hemstaden Göteborg. Och på onsdag är han definitivt boogie woogie.

– Även om jag inte är ute och skaver vägarna direkt så har jag fullt upp, säger han och berättar att en ny platta är på gång till våren.

Micke Finell, som arrangerar boogie-kvällen på Konserthuset, kontaktade Janne ”Lucas” Persson, och han tvekade inte att tacka ja. Förutom Janne ”Lucas” Persson deltar även Sven Zetterberg, Ingemar Dunker, Linda Gail Lewis, Johan Blohm, Geraint Watkins med flera.

Janne ”Lucas” Persson och Micke Finell har kommit överens om att ”Växeln hallå” måste spelas, även om det är en boogie-kväll.

– Har man en sådan låt får man lov att spela den. Annars är det som om Sinatra hade låtit bli att sjunga ”My way”.

– Tack, den är bra, säger han och skrattar. Boogien för mig är Charlie Norman. Jag hade nöjet att spela med honom, vi körde treflygelsduell, jag, Charlie och Robert Wells.

Mer läsning

Annons