Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnens dag på Bangen

/

Under söndagen var det barnens tur på Bangen i Sandviken. Trots väder som lockade till bad hade många tagit sig till Stadsparken för att se Mamman & Pappan, Jappz och Orkester pop med flera.

Annons

Solen sken, barnen bjöds på glass och de äldre mumsade på strömmingsburgare. En perfekt söndag på Bangen helt enkelt. Sedan tre år tillbaka avslutas Bangen-festivalen med en dag fylld av uppträdanden för de lite yngre.

– Det är viktigt för att alla ska känna sig välkomna. Barn är den bästa publiken för de har inga fördomar om musik. Man brukar säga att jazz är svår musik men det tycker jag det här överbevisar säger Peter Fredriksson, festivalgeneral, och pekar upp mot scenen.

Sandviken Small Band inleder dagen och visar med en blandning av vackra jazzstandarder och egenkomponerade låtar att återväxten i Sandviken ser god ut. De unga solisterna sköter sig utmärkt och Simone Nordstrand på saxofon briljerar lite extra.

Efter Sandviken Small Band är det dags för Mamman & Pappan. Duon Linda och Mathias Dahl plockar fram femåringarna i sig och sjunger om bråkande syskon och tjatiga föräldrar. Barnen nickar igenkännande.

Några som hade hunnit med både bad och festival var Mova Jarno med mormor Barbro Jarno Hedlund.

– Vi har varit i och doppat fötterna lite, säger Barbro som berättar att de är där för att se Kråkan uppträda lite senare på eftermiddagen.

Orkester & Pop fortsätter dagen tillsammans med Sandviken Big Band. Själv har jag aldrig hört namnet tidigare – jag befinner mig mellan människans två Bolibompa-perioder – men både barn och föräldrar hänger med. De något gälla allsångskörerna skvallrar om att barnen också har bra koll på texterna.

Både huvuddelen av festivalen och barnens dag har enligt festivalgeneralen gått bra.

– Vi har haft ungefär 1 000 personer här de tidigare dagarna och i dag är det väl runt 400 här för att titta. Förhoppningsvis har man sått ett frö eller två i någons hjärna om att blåsinstrument, det kanske är något för mig också?

Mer läsning

Annons