Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boulognerfest – in i det sista

Annons

 

Fredag 15 augusti

 

Klockan är 14.26 och ett sällskap går fram till stora scenen i Boulognerskogen för att sedan tvärt vända om. Jag följer deras exempel efter att ha fått reda på att både ITF och Forgotten ställt in sina spelningar, vilket innebär att festivalen inte drar igång förrän vid fyra.

Tillbaka vid fyra-tiden håller Aegis på att soundchecka samtidigt som de första besökarna kan skymtas framför scenen och mellan träden på väg mot området. Aegis spelar rock med en synt med i sättningen som gör dem intressanta på ett sätt lokalband inom genren inte brukar vara. Ibland låter det nästintill punkigt, då är balladen ”Soon I am dead” ett skönt avbrott.

Strax efteråt spelar S.O. Detestation stundom snabb, stundom lite långsammare musik. Låtarna handlar om alltifrån kultur till knark och trots att den fåhövdade publiken sitter ner gör bandet en bra spelning.

När hip hopduon Afasi & Filthy spelar vid niotiden är det istället riktigt mycket folk, vilket inger hopp för kvällens senare spelningar. Tyvärr försvinner många så fort de är klara och Cleanstream Co får en rätt liten publik. Synd är det eftersom de spelar schysst partyrock med hittiga refränger och bär likadana kläder med tillhörande hattar.

Därefter gör EDS ett bra framträdande. Rick Johanssons sång försvinner dock helt i första låten, men bandet låter bra och proffsigt. Trots det verkade inte medlemmarna helt nöjda med sin spelning.

Vid halv ett var det dags för undertecknad att spela med You & Me George. Publiken var fortfarande ganska liten och vi i bandet rätt missnöjda med våra insatser.

Efter en kort paus kliver kvällens sista band, The Norrman Basemant Band, på scenen. De är alla i fin form, speciellt Karl Lundgren, och lyckas få med sig publiken bättre än någon av de tidigare akterna. I den fjärde låten, ”Future”, går till och med kravallstaketet sönder och den nu lite större skaran tar sig ännu närmare scenen. En fin avslutning på Boulognerfestens första dag.

 

..

 

 

Lördag 16 augusti

 

Metsudo börjar spela kvart över fyra, lite försenade. Det är relativt folktomt men en skön och avslappnad stämning går att känna av i parken. Metsudo spelar psykedelisk rock med lite inslag av hårdrock. De låter som bäst i de instrumentala delarna, speciellt i den låt som innehåller ett bassolo.

Derry Quay’s irländska toner blir sedan en frisk bris i eftermiddagssolen. När de avslutar med ”Whisky in the jar” är det en hel del folk i blandade åldrar framför scenen och runt minigolfen. De flesta av dem stannar kvar tillräckligt länge för att hinna höra Skjut spela både bossa, jazz och rock med småmysiga svenska texter. Skjut känns ungt, fräscht och radiovänligt, på ett mycket positivt sätt.

Spelschemat är fortfarande försenat när Svensk Pop börjar spela efter nio, vilket för med sig något så gott som en spontan presentation från deras basist. Likt tidigare år bjuder de på sina ibland fyndiga texter och helt ok spelad pop. Människorna vid kravallstaketet verkar inte lika roade som bandets sångare trots publikfrieri i form av bandmedlemmar i publiken.

Porrkestern gör ungefär samma sak som Svensk Pop – något slags partysväng med lustiga texter, men som handlar mer om alkohol. Något annat som skiljer dem åt är att just texterna i mina öron aldrig ter sig särskilt lustiga och att spelningen, märkligt nog, drar Boulognerfestens största publik, möjligen undantaget Afasi & Filthy under fredagen, hittills.

Festens avslutning är med In Mourning, Mandylon och Cicatriz av det lite hårdare slaget. Porrkesterns storpublik är borta vilket kan bero på kylan. På grund av fortsatta förseningar kan Cicatriz inte börja spela förrän kvart i två, vilket betyder att de bara får spela i en kvart eftersom det måste vara tyst klockan två. När de ändå fortsätter spela går en ordningsvakt upp på scenen och försöker dra ut sladdar, högtalarljudet stängs av och därefter strömmen. Trummisen fortsätter spela in i det sista och efter att en något förvirrad Björn Öberg från GARK gått upp och sagt några avslutande ord slutar den kanske sista Boulognerfesten i allsång från både (den lilla) publiken och bandet.

 

..

 

 

..

 

Mer läsning

Annons