Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brolle – en legogubbe jämte John Lindberg

/

Annons

 

Man går från utomhusbastun in i inomhusugnen denna onsdagskväll när babyfacet Brolle från Boden lockar majoriteten av Sandvikens befolkning till Living Room. Det är så packat med folk att man nästan vill kapa elen och, som på ett mellanstadiedisco, vråla ”mörka minuten!” i ren social experimentlusta.

Eminenta John Lindberg Trio agerar öppningsakt och får den dansantare delen av åhörarskaran att regna svett mot golvet. Lindberg själv är en naturbegåvning som frontman aktad, gitarrspelet, sången och kontakten med publiken ägnas samma starka energi.

Uppbackad av en trumslagare som slår likt en smed och en helskön basist som ständigt smiskar ståbasen på gränsen till kollaps framstår trions kraftfulla rock n’ roll som huvudnumret för kvällen.

Enligt önskemål

När Brolle sedan kliver upp på lokalens större scen dröjer det inte länge tills man saknar den råa, ärliga energin som just lämnats i rummet intill.

Han är en rutinerad underhållare, ja visst, norrlänningen vet precis vad hans målgrupp vill ha och levererar enligt önskemål. Men där stannar det också, som musiker aktad imponerar Brolle inte nämnvärt med sin repertoar.

Det dröjer ända tills gamla hiten ”Heartbreak city” plockas fram efter en dryg timme att få höra en helgjuten låt som inte bara utgår från en allsångsvänlig refräng och i övrigt består av utfyllnad.

Besviken på mys-Brolle

Kanske hade jag väntat mig att den stylade ynglingen skulle stå upp för sin rockabillyfrisyr något mer och vara den Elviskopia han en gång lanserades som. Besviken blir jag i vilket fall när det är karaktären mys-Brolle, känd från Körslaget, som är med oss spelningen igenom.

Han är tillgjort kramgo, plastig till och med, och framstår som en skivbolagstillverkad legogubbe när han gullar med publiken och mellan de vispoppiga bitarna drar storys, med tveksam autencitet, om låtarnas ursprung. Nej, den nylanserade Brolle utan junior imponerar föga.

Mer läsning

Annons