Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bryggeriet ger mest ös per kvadratmeter

/

Bryggeriet måste vara den enda i klubben i länet som blir välfylld innan klockan tio på kvällen. Då ställets dragningskraft denna kväll utgörs av dess sköna atmosfär så väl som prima bokningar är det lätt att förstå tillströmningen.

Annons

Assaultery, med medlemmar från Gävle, Sandviken och Falun, följer upp sommarens debutgig på Kungen med stärkt självförtroende. Det märks snabbt att gitarristerna är mer övertygade om sin egen förmåga denna gång, då de ligger tätare i varandras spel och ägnar publiken ett öga mellan varven. Trumspelet såväl som sången är snäppet livligare, kvaliteter som märks främst i de nya låtar som presenteras.

Det färska materialet innehåller ett par riktigt giftiga thrashriff som avverkas alldeles för sparsamt. Med så pass starkt verstuggande är det synd att inte utnyttja det till fullo, våga såga mera.

Även om engagemanget hos åhörarskaran är påtagligt redan under förbandets session sätter den riktiga yran in när F.K.Ü. äntrar scenen. Uppsalakvartetten har fördel av att vara en man kortare än föregående konstellation, då manskapet får det extra benutrymmet som krävs för att röja bekvämt.

Det ser åtminstone mysigt ut i jämförelse med trängseln som uppstår nedanför scenkanten när en mosh-pit startas på ett utrymme stort som ett kök i en studentlägenhet.

Att folk lyckas utföra stage dives på den begränsade ytan är riktigt imponerande. Så här mycket ös per kvadratmeter får man garanterat ingen annanstans. Med två starka album i bagaget och ett nykläckt framför sig finns ett stort utbud av självklara stycken.

Nya kraftuppvisningen ”Twitch of the thrash nerve” följs smälter samman fint med ”Agent Amy Steel” från förra fullängdaren. Tematiken i såväl riffandet som lyriken är bibehållet utan att ha nötts längs vägen. Låtar som ”The pit and the poser” och ”Bedilia - back for cake” är omedelbara publikfavoriter, av antalet fötter jag får i ansiktet att döma, och det råder inga tvivel om att F.K.Ü. även fortsättningsvis kommer vara alla skräckfilmsnördars favoritband (jämsides Goblin).

Mer läsning

Annons