Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Caroline af Ugglas

/

Caroline af Ugglas
"Så gör jag det igen"
(Universal)

Annons

Det var underhållande att se hur media direkt stämplade Caroline af Ugglas framgång i årets Melodifestivalen som en skräll.

Caroline af Ugglas är utflippad, utlevande, ser ut som den vildaste ungen på dagis, alltid full av grimaser och upptåg. Hon passar inte in på mediebilden av en lyckad artist (för den bilden, se Marie Serneholt, som i sin tur gjorde totalfiasko).

Men svenska folket förstod direkt att Caroline af Ugglas är en artist som har någonting att ge utöver de sedvanliga skivbolagsupprapningarna.

Självklart finns "Snälla snälla" med på nya skivan "Så gör jag det igen", och resten av albumet går i samma stil, med nära texter på svenska med soulfond.

af Ugglas kom häromåret ut med en skiva Joplin-tolkningar, och de sämsta låtarna på "Så gör jag det igen" har för mycket Joplin i sig. Tanken var att denna gång låna in låtskrivare, men i väntan på dem producerade maken Heinz Liljedahl den ena låten efter den andra. Bäst på skivan är emellertid Markus Krunegårds kärlekslåt "Du var mitt hjärta", där Caroline af Ugglas gör en duett tillsammans med Tommy Nilsson, som sjunger bomullsmjukt vackert mot hennes rivighet. Fungerar lika bra på Svensktoppen som vid dödsbädden till en försvinnande kärlekshistoria.

Mer läsning

Annons