Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Celebert gäng rockade på Gasklockorna

/

Annons

Ferdinand Bobergs skapelse Gasklockan fick en hårdsvängande initiation denna isiga vårkväll. Huskroppen för tankarna till Östberlin med sina tjocka tegelväggar och kyrkoliknande fönster förslutna med luckor. På brädgolvet fanns hundratalet bekväma stolar, på scenen ett celebert gäng rockmusiker.

Först ut är John Lindberg Trio som producerar rockabilly. Här snackade vi utveckling både på sången och själva rockattityden. Nya singeln ”Brand new philosophy” är rock utan abilly, här händer det saker.

Nästa band till rakning är Rockarounds med rävarna Finell/Dunker förstärkta med diverse toppmusiker. Trycket på mätarna utanpå gasklockekroppen verkar stiga instinktivt. Som en andhämtning framfördes det lunkande antikrunderock innan sångduon Annie-Marie Dolan och Joakim Arnell gör en älsklig insats med skönsång.

Innan min personlige favoritsångare Sven Zetterberg går på spelar gamle Brynästränaren Roger Melin elpiano och sjunger med den äran.
Det var en fin gest att låta ishockeyn och Brynäs ta plats i våra hjärtan med tanke på att gasklockorna ligger just på Brynäs, synd att inte fler hade vägarna förbi.

Sven Zetterberg är en självklar stjärna som ökar rytmtrycket så pass att gasklockans mätare vibrerar. Iförd en cool hallicksvid visar Hälleforsgrabben prov på en röst med Sveriges mest intensiva glöd, förvärvad utefter de svenska vägarna. Hans avslutande munspelssolo ger mig visionen av ett ånglok på gamla SJ.

Det avslutande jammet låter alla ta i och publiken hinner sedan hem till hockeyn, vilken lycka...

Mer läsning

Annons