Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chords utstrålar värme och glädje

/

Annons

är det inte själva bandet som fått punktering, glömt några sladdar eller kört vilse, och därför blivit försenade.
Nej, den här kvällen är publiken försenad.
Att vänta på en konsert och klarsynt titta på alldeles för höga klackar, för små klänningar och rutiga skjortor in absurdum kan fresta på, även hos den tålmodigaste av recensenter.
Men väntan är väl värd. När Chords, som för övrigt är så lång att han nästan ser ut att slå i taket, kliver ut på scenen och drar i gång med ”Night time comes” försvinner all eventuell irritation.
Han utstrålar värme och glädje – alltså ren skär lycka - glad att stå där framme och dra sina låtar, och han är befriande naturlig, rolig och ärlig.
Inledningen är intensiv - verserna från senaste plattan ”Things we do for things” är rytmiska och pumpande, refrängerna melodiösa.
Jens Resch som han heter egentligen har med sig en dj och Jeppe Körsbär från Kaahs projekt SLS. Han har en riktigt skön soulröst som backar upp Jens lite raspigare stämma. Att köra med dj i stället för band på en klubbspelning som den här känns helt rätt.
Efter ett skånespexigt mellansnack hinner också han dra några låtar från förra skivan, ”Garden around the mansion”, och konserten avslutas med en rörande ”Knockin’ on my door” och för några minuter känns Sun City som Jamaica och kärlek.

Mer läsning

Annons