Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för PUSH-festivalen

/
  • Flavia
  • Viktor Zeidner är en av arrangörerna bakom den elektroniska undergroundfestivalen PUSH.

I helgen arrangeras PUSH för sjätte gången i ordningen. Eva Bowen och Flavia Aliverti har rest från Brighton för att uppträda på den audiovisuella undergroundfestivalen.

Annons

"Independent power"! Så inleds beskrivningen av Facebookeventet för årets PUSH-festival i Gasklockorna. Att Gävle har en så här smal festival är något alldeles speciellt. Och allt tack vare flera eldsjälar som jobbar ideellt för att skapa magi i Stora gasklockan. Från början var PUSH en tvådagarsfestival, men den har nu smalnats av och förfinats, säger Viktor Zeidner på Lamour som arrangerar festivalen. Det är tredje gången som den genomförs i Gasklockan.

– Vi hittade hem när vi kom dit. Förutsättningarna för att jobba visuellt där är verkligen bra, säger Viktor Zeidner. För det visuella är likställt musiken. I år står Kubkub för visuals, en duo som bland annat har samarbetat med The Knife. Eva Bowan och Flavia Aliverti har rest från Brighton för att uppträda på festivalen. De har skickat in sina önskemål till Kubkub och är spända på att se resultatet.

– Jag är ursprungligen bildkonstnär så det är viktigt för mig. Ofta kan det också hjälpa publiken att få ökad förståelse för musiken. Mina visuals går åt det psykedeliska hållet, säger Eva Bowan som är ett stort fan av The Knife. Hon gör ambient musik med mörka influenser och blandar element som industriell pop och ambient elektronika.

– Avslappnad, men mörk, fastslår hon.

Flavia Aliverti som går under namnet Foreign Skin gör samplebaserad ambient ekektronika, med asiatiska influenser.

– Bra att ha i bakgrunden när du till exempel skapar konst, säger hon.

De ser båda fram emot att få en inblick i den svenska elektroniska undergroundscenen, som har ett gott rykte. Brightonborna tycker också att det ska bli spännande att spela för en annan publik, för hemma hos dem är folk så tillbakadragna.

– Folk kommer nog vara lite mer öppensinnade. Och det skulle vara trevligt, säger Eva Bowen.

De hinner med en tur till Stockholm och lite nätverkande innan det är dags för show i Stora gasklockan.

– Jag skulle vilja göra musik i Sverige. Förhoppningsvis kommer jag skaffa lite kontakter nu så att jag kan komma tillbaka, säger Flavia Aliverti.

PUSH-festivalen går av stapeln på lördag den 13 juni.

Mer läsning

Annons