Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Daniel Adams Ray är Mr Cool!

/

Annons

Det har gått några år sedan Daniel Adams Ray tillsammans med Oskar Linnros utgjorde duon Snook. Nu har båda två gått solo och i kväll har alltså Adams Ray intagit Maxim. Kvällen till ära gör han hela två spelningar.

Den första spelningen, som jag nu ska recensera, är för ungdomar mellan 13–18 år och den senare för de över 18. Enligt mig är detta ett mycket bra initiativ, även om jag hade önskat en lite större publik än de ungdomar som tagit sig till Maxim i snöyran. Det är också snön som gör att spelningen kommer igång först cirka 30 minuter efter utsatt tid, då bandet fastnat i snöstormen på väg till Gävle.

Snöyra och den något knapra publiken till trots, lyckas Daniel Adams Ray tillsammans med sitt band på fyra killar bjuda på en riktig show. Han lyckas till och med att hålla mellansnacket på en nivå som gör att det inte känns krystat utan enbart som en perfekt brygga över till nästa låt.

Det är i dom lite fartigare låtarna Dum av dig, Lilla lady och Gubben i lådan som Daniel Adams Ray briljerar. Han är ett energiknippe på det där sköna och softa sättet, utan att gå till överdrift och bli duracellkanin. Han gör helt enkelt det bästa av det han har, både vad gäller utstrålning och det rent sångmässiga.

När jag anlände till Maxim och sa att jag skulle recensera så såg mannen i biljettkassan en smula förvånad ut och sa ”Men tänk om den sista spelningen är bättre?”. Om den var det eller inte kan jag inte uttala mig om, utan bara säga att jag beger mig hemåt mer än nöjd och med ett leende på läpparna.

Daniel Adams Ray är, för att citera en gammal Snook låt: Mr cool!

Ellen Eklind

Mer läsning

Annons