Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dansbandsnostalgiker får Tierp på fötter

/
  • NOSTALGIKER.

Dansbandsnostalgiker – eller dansbandsironiker?
För Larz Kristerz är det ingen tvekan om vad som gäller.
Kanske säger det mer om medias attityd till dansband att de har tagits för ironiker.
På lördag spelar de i Tierp.

Annons

Kommer dansbandstrenden, som kulminerade med ”Dansbandskampen” i SVT, att hålla i sig? Eller får Larz Kristerz från Älvdalen passa på att njuta nu, medan de drar fulla hus?

– Vi hoppas att det håller i sig. Det går i vågor, men personligen tror jag att det kommer vara ett fortsatt intresse. Nu är det dags att gå ut och börja leva i stället för att sitta hemma vid tv:n, säger Mikael Eriksson i bandet.

Oavsett hur det blir njuter de redan, från att ha spelat för ett fåtal till att nu spela inför knökfulla dansgolv.

Larz Kristerz, med sina 70-talskostymer och Hagström-instrument från hemtrakterna, har pekats ut som ironiska dansbandsnördar och inte som äkta vara. Bland annat har kulturskribenten Martin Aagård skrivit så här i Aftonbladet:

"Men jag måste kraftfullt ta avstånd från Lars-Kristerz. Just för att de är dansbands-nördar. För att de vet vad de håller på med. Och nördarna har i grunden förstört populärkulturen genom att förvandla den till en feg, initiativlös och akademisk idrott vars enda kriterium på kvalitet är att signalera att man vet vad man håller på med.”

– Många tror att det är ironi, men det vi gör är en ren hyllning till dansbanden från 70-talet. Då var dansbanden som roligast.

– Så kan man säga.

Mer läsning

Annons