Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför är Getaway bättre än Sweden Rock

/
  • Doro med fansen på Getaway 2015. I bakgrunden den karaktäristiska tegelbyggnaden som är en del av den vackra festivalmiljön.

Just nu pågår hårdrocksfestivalen Sweden Rock i Sölvesborg. Men varför krångla sig ner till Södra Sverige när landets bästa tuffingfestival finns i Södra Norrland?
Här är 9 skäl till varför Getaway är bättre än Sweden Rock.

Annons

1. Dialekten. Alla lokalbor du stöter på och alla du handlar av i affären i Gävle låter snälla. Okej, folk i Blekinge kanske också låter snälla men de kommer kalla dig för ”hååådockare”. Vad är det ens?

2. Garanterat gräsfritt! Över hela festivalområdet kring Gasklockorna ligger grus och asfalt. Här behöver ingen utsättas för provocerande blommor eller andra töntiga växter. Alla skandera – damm före lera!

3. Billigt. Ett festivalpass till Getaway Rock kostar 500 kronor mindre än Sweden Rock-armbandet. Det är cirka tio öl i baren det.

4. Takida. Ja, det stämmer. Getaway har bokat Takida. Vilken teambildningkupp av arrangörerna! Det finns inget som förbrödrar och försystrar metalmänniskor som Takidahatet™. Isbrytare nummer ett.

5. Stora Gasklockan. Sveriges mest stämningsfulla livescen finns i denna runda tegelbyggnad med helt vanliga toaletter bara en trappa ned. Varmt, mysigt och intimt. Dessutom en regnsäker zon.

6. Se fler band. Kom igen. 91 band? Sweden Rock är som upplagt för beslutsångest och besvikelse. Men området kring Gasklockorna är lättnavigerat och avstånden är korta. Här kryssar du enkelt mellan scenerna och kan på lördagsnatten bocka av både ett personbästa på stegmätaren och samtliga 57 akter.

7. Hipstermecka. Ett annat nytt grepp från arrangörerna för att underhålla sina gäster är att boka hipstermagneten Einstürzende Neubauten. Utöver den klassiska ”skratta och peka” möjliggörs unika Getaway-lekar som hitta hipstern, hipster-bingo och hångla upp en hipster. Aktiviteter som Sweden Rock-besökarna bara kan drömma om.

8. Sovmorgon. På Getaway börjar inget band spela före klockan ett på dagen, jämfört med Sweden Rocks arla spelningar från halv tolv på morgonen. Här tas huvudvärken på allvar.

9. At The Gates. Getaway har At The Gates. Sweden Rock har inte At The Gates.

LÄS MER:

Se alla bilder från Getaway Rock 2014

Mer läsning

Annons