Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De ska locka publiken till Bangen

/

Caroline af Ugglas, Andreas Johnson och Idol-vinnaren Kevin. Det är de stora dragplåstren till årets upplaga av jazzfestivalen Bangen.

Annons

Artistansvarige Åke Björänge jämför programmet med en femrättersmeny som ska tillfredsställa alla smaker.
Lördagens publikdragare Caroline af Ugglas, tvåa i Melodifestivalen efter Malena Ernman, är kanske inte ett namn som förknippas just med jazz.
– Platsar hon här kan man undra? När man lägger program försöker man tänja på gränserna och nå så många målgrupper som möjligt med hedern i behåll, motiverar Åke Björänge sitt beslut.


Andreas Johnson är också en gammal Melodifestivaldeltagare men har jazzigt påbrå. Han är fredagens stora publikmagnet och ska uppträda tillsammans med storband.
Söndagen viks återigen åt familjerna med uppträdanden av Anders "Kråkan" Ågren, Häjkån Bäjkån Band och Idol-vinnaren Kevin Borg.

I år blir det ingen alkoholservering sista dagen, i stället öppnas området upp för att ge besökarna tillgång till picknickytor.
Under festivalen firar kompositionstävlingen Jazzverk tio år. Av sju finalister ska en jury utse segraren.
– Publikt är det kanske inte den stora attraktionen men det är intressant för oss eftersom det ligger hög prestige i det. Det är vår skapelse och vi vill gärna ha den kvar, säger Åke Björänge.


Arrangörerna räknar med att slå förra årets drygt 5 000 besökare. Andra som spelar är Janne Schaffer, sångemsemblen Vocation, Stockholm Swing Allstars, GUBB och The Puppini Sisters. Bangen hålls helgen efter midsommar i Högbo.

Mer läsning

Annons