Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dead By April åter på spåret

/

2009 sålde Dead By April snabbt guld med sin debut. Sedan satte internt strul stopp för de riktigt stora framgångarna.

Annons

Men nu är det ett stabilt band som är tillbaka med uppföljaren – stolt rotad i pojkbandspop och hård metall.

Vår recensent avskyr det.

– Det är tydligen fel att säga att man gillar boybands, men det har jag alltid gjort, säger Jimmie Strimmell, bandets tatuerade och growlande sångare när TT Spektra träffar Dead By April på ett fik i centrala Göteborg.

– Jag har till och med fått höra att jag både ser ut och låter som Darins storebror, fyller nye sångaren Zandro Santiago i.

Bandet har precis varit över på Hisingen och repat inför höstturnén som ska följa släppet av andra plattan ”Incomparable” och ser fram mot att den långa väntan på skivsläpp ska vara över.

Rätt tid

”Incomparable” har legat färdig sedan i maj, men skivbolaget har velat invänta rätt tid. Dessutom har skivan spelats in två gånger. Först med Rammstein-producenten Jakob Hellner, men sedan med bandets främste låtskrivare och före detta gitarrist Pontus Hjelm.

– Det var fantastiskt att spela in med Hellner, men när det kom till sången funkade det inte. Han ville att vi skulle låta som ett par 30-åringar. Och vi är ju det, men vår musik är full av kärlek och känslor och ska låta som om den sjungs av 17-åringar. Inte av Takida, säger Jimmie Strimmell.

Strul

Det här med att Pontus Hjelm är före detta gitarrist är en historia i sig, och hänger ihop med att både han och andre gitarristen Johan Olsson lämnade bandet 2010. Personkemi, strul, oförmåga att hantera snabb framgång – orsakerna kan vara många.

– Men nu är Pontus med oss och spelar live igen, och så får vi se hur det blir sedan, säger Jimmie Strimmell, för den uppmärksamme även nu för tiden känd som sångare i bandet Death Destruction.

Tuff höst

– Ja, det blir en tuff höst, dels ska jag ut med Death Destruction, men sedan ska vi först ut i Sverige med Dead By April och sedan väntar England och Europa och andra, än så länge obekräftade, grejer.

– Det känns bra nu, bandet är stabilt och vi har en platta som är både hårdare och mer pojkbandpoppig än den förra. Exakt som vi vill. Det är roligt att se att vi har breddat vår publik redan också. Nu för tiden står det långhåriga hårdrockare med nitar bredvid de 17-åriga tjejerna!

Mer läsning

Annons