Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är mycket nu, Micke!

/

Micke Finell spelar saxofon i The Refreshments, ständigt turné- och skivaktuella, han basar för Rock around the clock produktion och fixar turnéer för drösvis med artister och har en egen folkpark hemma i Skutskär.

Och så passar han på att ge ut en soloskiva med mängder av gästartister.

Annons

Micke Finell är på språng mellan hemmet och kontoret i Skutskär just den här förmiddagen, The Refreshments traditionella julturné landar på Konserthuset i Gävle på kvällen (se recension här intill). Han har fullt upp, med andra ord.

– Det finns att göra, säger han och låter inte ett dugg stressad.

Mitt i allt annat har han alltså hunnit med att ge ut soloskivan ”Walking with me and Mr Lee”.

– Det är ett projekt som pågått i fem-sex år. Och så pratade jag med Kenneth som har studion som vi har jobbat med sen bronsåldern och gjorde ett ryck och gjorde klart. Alla hade gjort sitt utom jag.

”Alla” är gästande musiker som Gene Taylor, Lee Rocker, Omar Dykes Steve Gibbons, Gary Primich och Geraint Watkins med flera, artister som Finell jobbar med i andra sammanhang.

– Det handlar om tjänster och gentjänster. Det är klart att man ställer upp på varandras grejer.

Resultatet är en skiva som rosas både här i Arbetarbladet (se recensionen här intill) och av Mats Olsson i Expressen.

– Det betyder en hel del, det är klart att det är roligare att det står ”köp Finells skiva” än ”köp inte Finells skiva”.

Nästa soloskiva

Precis innan vi pratas vid ringde chefen för Ginza, så där kommer den att finnas till försäljning, liksom via The Refreshments hemsida och vid deras konserter. Finell har inte bokat in nån soloturné.

Däremot är han redan igång och planerar för nästa soloskiva.

– Det blir bara nyskrivet material på den. Min gamle vapendragare Jocke Arnell (sångare i The Refreshments) ska skriva en låt om mig, och jag håller på med en om honom...

Ingen rast och ingen ro, med andra ord. Det är som det är med Micke Finell.

Mer läsning

Annons