Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det gamla packet återförenas ikväll

Hälsingarna i Perssons Pack återförenas i kväll i originaluppsättning för en spelning på ”Hela ön gungar” på Ön i Hedesunda. De får sällskap av Barbados och Torgny Melins.

Annons

Perssons Pack med Per Persson i spetsen bildades 1989 efter det att Persson själv tröttnat på att stå i bakgrunden och spela bas i Traste Lindéns Kvintett. Fram till mitten av 90-talet hade bandet flera låtar på topplistorna bland annat den kanske mest kända ”Tusen dagar härifrån”.

Börjat vakna igen

Men 1995 blev det tyst.

Nu har det avsomnade bandet börja vakna igen och Per Persson har spelat lite med ett ”nytt” pack. Men i kväll återförenas det gamla packet med Per Persson på sång och gitarr, Magnus Lind på dragspel, Magnus Adell på bas, Niklas Frisk på gitarr och Ingemar Dunker på trummor. Spelningen på Ön i Hedesunda är unik och under resten av sommaren kommer Persson spela med sitt nya gäng och göra soloframträanden.

De får sällskap på Ön av dansbanden Barbados och Torgny Melins. Barbados som det varit lite tystare om sedan de tappade Magnus Carlsson och Torgny Melins som slog igenom som förband till Teddybears Sthlm, då de spelade deras låtar i dansbandstappning.

På Perssons Packs hemsida kan man läsa att bandet är på gång med en ny skiva och där går det också att tjuvlyssna på nya låtarna ”Dom e efter oss” och ”Taskiga tänder, spetsiga skor”. Det är 13 år sedan Perssons Pack släppte sin senaste platta.

Mer läsning

Annons