Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Di Leva goes 80’s

/

Thomas Di Leva har grävt ner sig i 80-talet. Och kommit upp med tolv gamla hitar som han gör i egna versioner på nya skivan ”Lovestar” som släpps i slutet av november.

Annons

Det var ju nån gång på tidigt 80-tal som Thomas Di Leva klev omkring i Gävle med sin tejpade lock i pannan och fladdriga byxor, spelade med bandet Pillisnorks på fritidsgården Brynjan, och ansågs som allmänt udda.

Nu har han rotat runt i musiken som spelades av dåtidens (jovisst, vissa håller ju på än i dag) stora stjärnor och hittat ett pärlband av musik som han gör egna, elektrosprakande, tolkningar av; musik av såväl U2, David Bowie, Michael Jackson, Eurythmics, Depeche Mode och The Cure som Yes, Phil Collins, Neil Young, ABBA, Limahl och Bob Marley.

Påminner om ”Pin Ups”

Kopplingen till David Bowie har väl alltid funnits hos Thomas Di Leva, och första singeln från nya skivan är ”Lovestar” som är en modern version av Bowies ”Let’s dance”.

– Jag har valt att göra den i en slags ”Star Trek”-version. I nästa ”Star Trek”-film vill jag se Kapten Kirk och Spock dansa till den på firmafesten ombord på rymdskeppet! säger Thomas Di Leva i ett pressmeddelande.

I samma meddelande konstateras att Di Levas satsning påminner en hel del om husguden Bowies album ”Pin Ups” från 1973, där han gjorde glamrock av 60-talshits. Och oavsett om Di Leva sjunger ”Let’s Dance”, Phil Collins ”Another Day In Paradise”, The Cures ”Boys Don’t Cry” eller U2:s ”Pride (In The Name Of Love)” så genomsyras hela albumet av den svenska artistens alla personliga särdrag.

– Det är ju Di Leva-låtar. Precis som Pin-Ups på sätt och vis bara bestod av Bowie-låtar, säger Di Leva i pressmeddelandet.

– De låtar som jag har valt att sjunga nu kan ju sägas ha lagt grunden till mycket av den musik som skapas i dag. Det var ju på flera sätt under 80-talet som dagens musik föddes.

Thomas Di Leva tyckte personligen om alla de klassiska låtar som han nu uppdaterat redan när originalen spelades in och gavs ut på 80-talet.

– Jag har inte valt låtarna utifrån vilka som var mina personliga favoriter, utan jag har helt enkelt gjort urvalet utifrån vilka låtar som hade störst genomslag i den första MTV-generationen, när MTV var som störst, förklarar han i pressmeddelandet och säger också att det var viktigt när han valde låtarna att det fanns nåt slags budskap i texterna och att de fortfarande har nåt viktigt att säga.

Mer läsning

Annons