Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efterlängtad återkomst för Finer

/
  • Det är återseendets glädje för Gina Dirawi och Sarah Dawn Finer som ledde Melodifestivalen tillsammans 2012.
  • Gina Dirawi får hjälp av Sarah Dawn Finer när Melodifestivalens fjärde deltävling hålls i Gävle på lördag.
  • Vid det här laget är Gina Dirawi och Sarah Dawn Finer veteraner i Melodifestivalen. På lördag leder de tävlingen i Gävle.

Melodifestivalens fjärde deltävling blir ett kärt återseende för Gina Dirawi och Sarah Dawn Finer. Tillsammans ledde de programmet 2012.
– Det är lite som att komma hem igen, säger Finer.

Annons

Melodifestivalen är ett återkommande inslag på Sarah Dawn Finers cv. Hon deltog som tävlande 2007 och 2009 och har utöver programledarrollen 2012 även dykt upp som rollfiguren Lydia Woodruff i ett flertal sketcher genom åren.

Det är därför ingen överdrift att påstå att detta är ett sammanhang hon känner sig bekväm i.

– Alla här är som en familj som konstant är ute på turné. Oavsett om man hälsar på privat eller jobbar så är det i princip samma 150 människor som har varit inblandade i många år. Det är jätteroligt att vara tillbaka, säger Sarah Dawn Finer.

Officiellt blir Sarah Dawn Finer Gina Dirawis tredje programledarkollega i tävlingen, då Charlotte Perrelli fråntogs rollen under uppmärksammade former inför den andra deltävlingen. Vecka fyra har varit besparad från liknande uppståndelse och Gina Dirawi känner sig trygg på scen med sin "bae", som hon kallar Finer.

– Förutom att Sarah har en underbar röst, så att man kan göra roliga nummer, så är hon en grym programledare som alltid är förberedd. Vi är avslappnade tillsammans, säger Dirawi.

Inför lördagskvällen utlovar Sarah Dawn Finer både skämt och allvar.

– Vi har lyxen att vi får göra lite både och. Vi får skämta om oss själva men också vara lite på riktigt.

Melodifestivalen drar från stad till stad, sista minuten-ändringar i manus är vardagsmat och artisterna tampas med allt från hälsobesvär till lynniga specialeffekter. För att få någon sorts stabilitet i tillvaron har Gina Dirawi därför upprättat en fast rutin.

– Varje söndag köper jag en stor hamburgare och trycker i mig den. Sedan äter jag choklad och sedan däckar jag. Sedan är det tillbaka på jobbet igen, säger hon.

Mer läsning

Annons