Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elias Lang från Ockelbo vinner Framtidens musikpris

Elias Lang tilldelas pris i kategorin bästa ungdomsinitiativ. Prisceremonin hålls i Stockholm den 23 augusti.

Annons

Elias får priset för sin uppmärksammade musikal "Pointed tongues". Elias har själv skrivit texten, arrangerat och komponerat musiken till föreställningen som visats på Sandvikens kulturcentrum och på skolor runtom i området de två senaste åren. För skådespelarinsatserna står nuvarande och före detta elever på Bessemerskolans musikprogram. Handlingen kretsar kring ett land där annan sexualitet än den heterosexuella är förbjuden.

LÄS MER: Premiär i Sandviken för musikal om homofobi

Juryns motivering lyder:

Pointed Tongues är en musikal vars initiativ helt bygger på ungas eget musikaliska skapande. Musikstuderande Elias Lang har utifrån en idé skrivit och komponerat musik, skrivit text och arrangerat, repeterat samt satt samman ensemble för musikalen. Tillsammans med ett 30-tal unga från högstadiet och gymnasiet har musikalen sedan framförts vid mycket uppskattade föreställningar på skolor. Gärningen äger än större aktualitet och betydelse då handlingen byggs upp runt HBTQ-frågor. Med en storförmåga att ta till vara på musikens inneboende kraft har Elias Lang tagit ett initiativ som skänker respekt och glädje.

Priset delas ut i samarbete med Kulturskolerådet, Swedish Music Hall of Fame, SKAP, FST, Musikförläggarna, Musikverket, SYMF, Svensk Scenkonst, Lärarförbundet och Stims promotionnämnd.

Mer läsning

Annons