Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En svart stjärnas fall

/

Oron som malt i magen inför en av årets mest intressanta bokningar har bottnat i rädslan inför att den gamla djävulsdvärgen ska lägga sig till med sin sura och introverta sida från första stund.

Annons

De tankarna visar sig vara helt obefogade, Glenn Danzig är vansinnigt entusiastisk såväl som munter – i flera sekunder. Sedan snubblar han över en monitor, blir skitsur, och tar ut sin vrede på en annan monitor för att sedan peka finger åt en roddare som får bära skulden för att Glenns putmage överskuggar hans fötter. Därefter är tonen satt och en tragisk komedi utspelas framför ens ögon.

Från inledande ”Skincarver” över till klassikern ”Twist of Cain” som aldrig hörts i sämre tappning. Evil Elvis är så i gasen att han sjunger in i sin arm i stället för i mikrofonen, när han väl sjunger. Mest av allt skriker han samt utstöter sina typiska gorillaläten fast vid helt fel tillfällen i låten. Glenn är underligt hetsig och tar sig inte tid att vara den coola mörkerdyrkaren jag växte upp med. Tre låtar senare har det blivit dags för ”Her black wings” att lägga halsen under bilan, Danzig gör en ADHD-cover på sig själv och avslutar med att dödshota en bloggare för att vederbörande fotograferar honom med teleobjektiv. Under ”How the gods kill” sjunger gubben äntligen ordentligt och det blir möjligt att stämma in i resten av publikens hyllningar. Livegitarristen Tommy Victor från Prong glänser med sitt instrument och är den på alla sätt och vis härliga snubben man önskar att kvällens huvudperson kunde vara.

När ”Do you wear the mark?” står på menyn är Glenn tillbaka i sitt armveck och mumlar. Freakshowen fortsätter med mer kaxigt skitsnack och hot om våld riktat mot delar av scenpersonalen till dess att obligatoriska ”Mother” avslutar pärsen. Glenn Danzig var en gång en skald av Satans sol, nu är han en skallig gnällspik med bättre bandmedlemmar än han förtjänar som uppbackning.

Mer läsning

Annons