Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett avtänt Scrags överträffar

/

Annons

Även om rocktrummisar som emellanåt står upp nog aldrig kommer att bli min grej så kommer Jimmy Jönsson i förbandet Isobel & November undan med det. Hans trumspel utgör tillsammans med Jens Räsänens basspel och Per-Erik Söderbergs röst stommen i deras sound. Hade det inte varit för sistnämnda och deras egensinniga uttryck på scenen hade de förmodligen lätt gått en förbi som ett band i mängden.

När det sedan är The Scrags tur att spela är det mesta sig likt sen tidigare spelningar. Fredrik Berglund spottar öl och slickar sina trumstockar, Antonio Fryk gör likaså medan han välter monitorer, skriker publiken i ansiktet och försöker att äta upp sin mikrofon.

Setlisten är väldigt lik låtordningen på deras debutalbum och den låtlista de hade sist de spelade på Wasteland, för fyra månader sedan. Med andra ord går mycket på rutin, utan att det för den skull blir tråkigt.

Apropå låtlistan – ”Psycho cyclone” är fortfarande en pärla och given som öppningslåt. Kvällens spelning hade nog tjänat på fler sådana låtar istället för nummer som ”Killing truth” och ”Frankenstein”, som tyvärr tenderar att bli passager mellan de lite snabbare låtarna. Tur är då att både ”Danger closing in”, ”In the devils hands” och ”Real loser” avverkas. Lite roligt är också att gamla ”Stripped out” dyker upp, även om den tillhör spelningens kanske mest döda ögonblick.

Men det är någonting mer än tidigare nämnda rutin. Bandet känns en aning avtänt ikväll. Kanske beror det på publiken, som trots att de är så många verkar vilja hålla sig på så långt avstånd från scenen som möjligt. Någon har en teori om att folk kanske har lärt sig att det är det enda säkra sättet att undgå att få öl spottad på sig. Men är det någon gång man vill gå hem med t-shirten indränkt i öl och med konfetti i håret så är det väl efter en sån här kväll?

Vad man måste komma ihåg är att ett avtänt The Scrags fortfarande överträffar det mesta.

Och att PA-högtalarna inte spräcktes ikväll heller är ett mysterium

Mer läsning

Annons