Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ettårskalas med Deep Sound

/
  • Deep Sound vann den prestigefyllda kategorin Årets arrangör på Local Heroes-galan tidigare i år.

På fredagskvällen rundar Gävlebaserade skivbolaget och dj-kollektivet Deep Sound av ett intensivt år med stor födelsedagsfest på Bankhuset.

Annons

När Deep Sound drog i gång för ett år sedan ville de fylla ett hål efter Gefle Dub. Nu kan de konstatera att de gjort mer än så. Från att arrangera enstaka klubbar har de gått till att köra två klubbkvällar i veckan och gjort sig ett namn utanför Gävle.

– Det har varit ett jävla bra år. Förra året släppte vi över 30 mixar och fem EP:s. Vi vann också Local Heroes-galan som årets arrangörer. Vi har haft 27 spelningar från september till december 2014 och vi har spelat runtom i Sverige – Stockholm, Göteborg och Uppsala, säger Jeff Wiklund som är en av grundarna till Deep Sound.

När de startade var de sju dj:s och tre MC:s. I dag är de 14-15 dj:s och fyra MC:s som är runt och spelar under Deep Sounds flagg. Flera i kollektivet är gamla bekanta, men Jeff Wiklund har också rekryterat nya talanger för att stötta dem och hjälpa till att fixa spelningar.

– Några har vi plockat in för att de har varit riktigt riktigt bra producenter, som Jimmy Koskinen som tycker sig se en utveckling i framför allt Gävle inom den elektroniska scenen.

– Dels har det har kommit fram riktigt mycket bra producenter, men folk har också blivit mer intresserade och upptäckt musiken vi spelar undan för undan. På våra sista spelningar så har det varit så otroligt tryck, verkligen jättemycket folk. Det är en stor skillnad från när vi startade för ett år sedan.

Framöver väntar Spring Break-festivalen på Konserthuset, sen ska Deep Sound börja köra klubbar neråt i landet i framför allt Malmö senare i vår.

– Annars är det att jobba på och fortsätta nå ut. Vi kommer också släppa vårt första fysiska material, en tolva.

Hur kommer ni fira på fredag?

– Det börjar med mingel och vid tio sätter hela festen igång. Då öppnar vi upp tre rum på Bankhuset. I ett rum håller hiphop-kollektivet Tenth Crew till, i ett rum har vi dj:n Mad Mike från Stockholm och så håller Deep Sound till i det stora rummet.

Vad kan besökarna vänta sig?

– Ett jävla röj! Det är 21 dj:s som kommer, både lokala och från Berlin Malmö och Göteborg. Det kommer bli en sjuk fest.

LÄS MER:

Deep Sound blev årets arrangör på Local Heroes

Deep Sound startar klubb

Här hittar du Facebookeventet

Mer läsning

Annons