Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Exklusiva spelningar på Way Out West

/
  • Börjar på allvar. I dag öppnar Way Out West sitt festivalområde i Slottskogen i Göteborg.
  • Håkan Hellström släpper ny skiva i oktober. Men under Way Out West-festivalen kommer han att spela sin debutskiva ”Känn ingen sorg för mig Göteborg” från början till slut.
  • Lykke Li. Håller på att spela in nytt material som hon kallar ”speedad slowmotion”.
  • Anna Ternheim. Har bott i New York en tid och håller på att skapa ny musik där.Jens Lekman. Håller på att spela in nytt material som förhoppningsvis ska släppas under nästa år.

Håkan Hellström, Lykke Li, Anna Ternheim och Jens Lekman – fyra av Sveriges största popartister gör exklusiva festivalspelningar på Way Out West i år.

– Det är svåra bokningar, men folk gillar att spela på vår festival, säger Joel Borg på Way Out West.

Annons

De flesta artister brukar släppa en skiva och sedan ge sig ut och spela den. Och festival-Sverige har fyllts till bredden av band som levererat plattor under våren och sommaren.

Kent, Robyn och The Ark är bara några exempel på artister som varit bokade till flera av landets största festivaler i år. Men Way Out West går mot strömmen och har till årets fest i Slottsskogen bokat artister som inte varit skivaktuella på ett bra tag.

Nya plattor på gång

– Vi vill att riktigt bra artister ska spela hos oss och det är förstås rågrymt att de väljer att göra något exklusivt och speciellt just här, men det har varit lite knepigt att få hit dem så klart, säger Joel Borg.

Förra året gjorde Robyn en exklusiv spelning på Way Out West flera månader innan nya plattan dök upp.

I år spelar Håkan Hellström, Lykke Li, Anna Ternheim och Jens Lekman på Göteborgsfestivalen.

Alla fyra håller på att jobba på nya plattor. Håkan Hellström släpper en ny skiva i oktober, men kommer att spela debuten ”Känn ingen sorg för mig Göteborg” från början till slut på Way Out West.

Mitt uppe i skaparprocess

Även Lykke Li håller på med nytt material som enligt henne själv kommer att låta som ”speedad slowmotion”.

Anna Ternheim spelar in i New York och Jens Lekman är också han mitt uppe i en skaparprocess.

Hög trivselfaktor

– Folk tycker om vår festival och det är nog därför de väljer att spela här trots att de egentligen är mitt uppe i sitt musikskapande. Vi jobbar verkligen på att man ska trivas när man är på plats och det har gjort att vi har hög status även bland utländska artister.

Vad är det ni gör för att de ska trivas?

– Egentligen handlar det om smågrejer som schysta toaletter, att det finns ett bra vegetariskt utbud, vi är dessutom den enda kravmärkta festivalen. Sen är vi mycket noga med ljud och ljus också. Det ska vara en toppupplevelse att vara här.

Mer läsning

Annons