Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldrarna i Sandviken är lugna

Dottern Malenas vinst i ”Melodifestivalen” har inte gått obemärkt förbi hemma i Sandviken för Eva och Lars Ernman.
– Det är många som kommenterar och är positiva.

Annons

Malena Ernmans föräldrar Eva och Lars Ernman är inte nervösa (om än lite spända) för hur det ska gå för dottern i finalen. De är fullt upptagna med att vara barnvakter under förberedelserna.

Eva och Lars Ernman, som arbetar som diakon respektive ekonom i Sandviken, har fått höra många uppmuntrande ord sedan dottern skrällde och gick vidare till finalen i ”Melodifestivalen”.

Malena Ernman är redan en världsartist, men i Sverige blir ingen riktigt stor förrän de har fått en godkännande nick av Christer Björkman.

Eva Ernman tycker om låten ”La Voix”, och har en förklaring till varför det har gått så bra.

– Jag tror att många som inte röstar i vanliga fall ringde och röstade på Malena. De som röstar på henne gör nog det som en protest mot likriktningen i ”Melodifestivalen”.

Även om hon blir stolt av att se dottern på ”Melodifestivalens” scen, slår det inte att se henne sjunga Händel – en insats som är mycket mer krävande.

Malena Ernman var inte en stjärna från första gången hon tog en ton, och det dröjde innan föräldrarna förstod att någonting stort var på gång. Dottern har tränat hårt, likt en elitidrottare, för att nå den position som hon har i dag. På vägen har hon tränat bort astman, berättar Eva. Musiken har funnits i släkten långt tillbaka.

– Vi är jordnära i familjen. Om hon kom hem och inte hade fötterna på jorden hade vi inte accepterat det, säger Eva Ernman och skrattar.Kristian Ekenberg

Mer läsning

Annons