Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förförande tunga toner med Krux

/

Annons

Trots ett väl inskruvat ljud och en generös publikmängd i främsta leden ger Söderhamns Silver Devil inget vidare engagerat intryck. Sångaren verkar sky micken och håller sig mest knäböjd nere på golvet medan kollegorna håller koll på sina instrument och inte så mycket mer.
Killarna kan spela, inget snack om saken. Om uppträdandet är något så är det tight, dock inte mycket annat. Trots att förstklassiga akter som Electric Wizard och Bongzilla stått för inspirationen, enligt den uppsättning tröjor bandet iklätt sig, låter Silver Devils stonerrock som en andrahandssortering. Om man kör enligt taktiken att snöa in på ett enda riff per låt gäller det att tillföra något extra på någon nivå för att inte tristess ska uppstå. Då snubbarnas karisma är ungefär lika sprudlande som ett paket fiskpinnar befinner sig den där extra nivån tämligen långt bort.
Den kungliga huvudstadens Krux lyser desto starkare på det personliga planet. Mest introvert i kvintetten är gitarrvirtuosen Fredrik Åkesson och det har han rätt att vara med de krävande solon som repertoaren består av. Peter ”Flinta” Stjärnvind skyms upp av det övriga manskapet men låter mest av alla bakom sitt trumset. Det är i rollen som doom metal-trummis Flintas kvaliteter kommer mest till sin rätta. Tyngden bakom slagen och de fyndiga fillsen utgör en stabil ryggrad.
Leif Edling poserar avslappnat med basen, ersättande keyboardisten Pär Wiberg röjer som fan och kompgitarristen Jörgen Sandström är skallig samt snygg. Mats Levén lyckas ta upp en hel del utrymme trots vapendragarnas samlade stjärnstatus. Sångaren äger en röst som inte kräver mycket uppbackning, och snor endast med hjälp av den hela showen i såväl ”Pirates” som ”Black room”.
Antalet pannor som skallar mig i bakhuvudet under spelningens gång är en god indikator på Krux kvalitet. Avsaknad av ihärdiga melodier gör vanligtvis ett hårdrocksband mindre tilltalande för en bred publik, men i detta fall är det den genomgående tyngden som förför de nytillkomna lyssnarna.

Mer läsning

Annons