Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullsatt när Lill-Babs sjöng på Spegeln

/

Det står en klunga kvinnor, väl påpälsade, utanför Spegeln i Gävle redan klockan elva på förmiddagen och de blir fler och fler innan dörrarna slås upp. Inne i salongen klättrar en 93-åring och hennes dotter över sätena för att komma till sina platser.

Det är Lill-Babs som är orsaken.

Annons

Att påstå att artisten med 50 år i rampljuset är populär är en underdrift. Lill-Babs känns som själva definitionen av folklighet.
Och hon pallar favorittrycket. Lekande lätt virvlar hon in på scenen med Allan Edvalls "Kom ska vi tycka om varandra" och ett entusiastiskt, och som det känns helt uppriktigt, "vad kul det här ska bli".

Onsdagens lunchkonsert med Lill-Babs är som lightversionen av den stora showen, hennes påstått sista stora turné, som gästade Gävle teater för ungefär ett år sen. Då hann hon med att berätta om sitt långa liv på scenen och både skojade och rörde till tårar.

Nu går det av förklarliga skäl undan, men Lill-Babs funkar i det här mindre formatet också.
Småkul är det när hon berättar om väninnan sam konstaterat att man inte samlar damm om man befinner sig i blåsväder och hjärteknipande är det när hon tillägnar en gammal evergreen till hennes äldsta dotters fostermamma i Sandviken som just den här dagen flyttar in på ett äldreboende.
Hela tiden är det alldeles ärligt.

Och det är det som är Lill-Babs storhet. Det är det som får 93-åringar att klättra över bänkrader och folk att villigt stå och småfrysa i väntan på att få höra henne.

Mer läsning

Annons