Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gadget äntligen tillbaka – 10 år äldre och mer fokuserade

/
  • På lördagen blir det skoningslöst snabb grindcore på Å-krogen när Gadget håller sin releasefest.

Helgen vecka 11 är de lokala bandens stora comeback-helg i Gävle. Både Baron Bane och Gadget ställer till med varsin releasefest i Gävle på lördagen.
Det har varit en lång väntan, 10 år närmare bestämt – men nu är Gadget tillbaka med en ny fullängdare.
– Folk har trott att Gadget är nedlagt, säger trummisen William Blackmon.

Annons

"Jasså, ni håller på fortfarande?" är ord som William Blackmon hört ett par gånger de senaste åren. Gävles egna grindcore-giganter har tagit god tid på sig från 2006 års "The funeral march" till nyligen släppta "The great destroyer".

Anledningen till att det har dröjt? Livet hände. Bandmedlemmarna, William Blackmon, Fredrik Nygren, Emil Englund och Rikard Olsson, växte upp. De bor på olika platser – Rikard i Stockholm exempelvis – de har jobb att sköta och är pappor.

"The great destroyer" har varit mastrad och klar sedan i somras – men som lite grädde på moset dröjde vinylen då det var kö på presserierna.

Nu är den i alla fall här och den är så där skoningslös snabb som en grindcore-platta ska vara med sina 17 låtar på blott 26 minuter. Skoningslös snabb – för det mesta i alla fall.

– Det är samma sound, men med åldern har vi fått mer fokus och blivit mer genomtänkta. Vi har inga problem att ta in lite andra influenser, vi har lyssnat mycket på gamla Luleåbandet Breach till exempel och har inga problem att varva med att spela slött, säger William Blackmon.

Texterna beskriver han som än mer politiska och soundet lika dystopiskt som alltid varit fallet.

William Blackmon ser på den utdragna inspelningsperioden på två sätt. Å ena sidan har det varit lite som att börja om från noll varje gång, å andra sidan så har idéerna riktigt fått sätta sig.

– Jag är överglad och nöjd att vi äntligen kan släppa den, den saken är klar. Det har faktiskt varit en del som satt lite press genom åren och undrat "När kommer den egentligen?".

Mer läsning

Annons