Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävles största poplöfte Cilia är på väg mot det stora genombrottet

/

Hennes senaste singel har strömmats över 150 000 gånger. Hon har hyllats av Hollywood-bloggare och legat på Spotifys virala topplista i både Sverige och England.
Möt 17-åriga popartisten Cilia från Gävle som är på väg mot det stora genombrottet.

Annons

FÅ LOKALA NÖJESNYHETER DIREKT I DITT FLÖDE - FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK HÄR

I höst flyttade Cissi "Cilia" Wallin Nilsson från Gävle till Stockholm för att plugga musik. Efter att ha velat lite med var hon skulle ta vägen fick hon en plats på eftertraktade musikgymnasiet Kulturama där musik är en stor del av undervisningen. Hon kom in genom att sjunga sin egen låt ”Silhouettes in slow motion” på audition. Nu har hon hittat hem. Och hon är fokuserad.

– Jag vill göra så mycket musik som möjligt och veta så mycket som det går, säger hon och förklarar att hon går i en klass som är mer inriktad på singer/songwriter-genren. Men att hon också tänker infiltrera producentlinjen.

– Jag vill lära mig musikprogram för att kunna producera låtar och styra mer själv, förklarar hon.

LÄS MER: Gävleartisten Cilias låt är bland de mest delade på Spotify

Sedan flera år tillbaka jobbar hon tillsammans med managern Andreas Jismark, som fastnade för Cilias röst när han såg henne sjunga Adeles ”Rolling in the deep” på en video bara 12 år gammal. Tillsammans har de tagit allt i maklig takt och försökt ”bygga upp något stabilt”, som Cilia själv uttrycker det.

Tidigare i år signades hon på skivbolaget Roxy Recordings. De delar hennes tankar med att jobba långsiktigt och inte förhasta sig. Och det verkar fungera.

LÄS OCKSÅ: Thomas Di Leva sjuk i "Moraeus med mera" – gör ändå succé med den klassiska hitlåten

Hajpen kring Cilia började i våras när Hollywood-bloggaren Perez Hilton skrev om hennes första singel ”Clearly”. ”Att göra stor popmusik som är bra utan att backas av ett storbolag är svårt. Riktigt svårt! Ändå har Cilia lyckats göra just det!”, skrev han och länkade till låten på kändisbloggen som har miljontals läsare varje månad.

När andra låten ”Wilder than the wind” släpptes på Spotify hamnade den på brittiska topp 50-listan över mest delade låtar. Samma reaktion fick hon i Sverige när hon nyligen släppte ”Silhouettes in slow motion” och låten kom upp på en 19:e plats på den svenska virala topplistan. För några veckor sedan passerade samma låt över 100 000 strömningar på Spotify (nu närmar det sig 150 000).

Cilia har runt 40 inspelade låtar. De ska släppas när allt känns som det klaffar, förmodligen kommer en EP till att börja med. När Arbetarbladet träffar Cilia vid hennes nya skola har hon just kommit tillbaka från låtskrivardagar i London. Där har hon skrivit en ny låt tillsamans med John Beck, som var med och skrev brittiska artisten Indianas hit ”Solo dancing”.

– Det var roligt att jobba tillsammans med honom. Vi möttes bra i låtskrivandet, säger hon och berättar att hon fortfarande är lite osäker på engelska språket. Hon har fått jobba mycket på självförtroendet senaste tiden.

– Jag har alltid varit blyg. Nu har det blivit lite bättre, men jag har tränat mycket på att bli säkrare på mig själv.

LÄS OCKSÅ: Två lokala talanger klara för stor musikal på Cirkus

Drivkraften bakom musiken är självklar för Cilia. Och vad hon kan göra när hon kan nå ut till fler är viktigt.

– Allt behöver inte vara så seriöst hela tiden. Jag tycker inte att man ska anpassa sig. Det viktiga är att vara med folk som lyfter en. Det är så lätt att tappa bort sig när till exempel Instagram ställer så höga krav på hur man ska vara och hur man ska framstå, säger hon och fortsätter:

– Jag vill få fler tjejer att våga tuffa upp sig och ta för sig mer. Jag är den sista som vill framstå som perfekt och tänker inte redigera mina bilder i en timme innan jag lägger upp dem eller låta någon kille stå i vägen för mina drömmar. Om folk märker att inte jag bryr mig kanske det kan inspirera andra.

…

HÄR kan du lyssna på "Silhouettes in slow motion" på Spotify

Mer läsning

Annons