Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Godkänt af Ugglas – men det fattades energi

/
  • Caroline af Ugglas hade bara kvartetten Stockholm Strings med sig när hon spelade på Bangen i Sandviken.

Det är vackert väder ovanför, innanför och utanför jazztältet i Högbo Bruk, men oron dyker ändå upp så fort bandet börjar rigga. Inga trummor, ingen bas, inget blås.

Annons

I stället för ett fullt band uppträder Caroline af Ugglas med kvartetten Stockholm Strings, ett piano och en gitarr. Spelningen går till en början lugnt till och tar fart först efter ett par nummer. Upptempo-låtar finns men inte i någon större utstrckning. När de väl finns är det dock fullt ös från Caroline, speciellt i låtar som Bobby McGee.

Snälla, snälla avverkas självklart och liksom denna låt tar även de flesta andra upp ämnet kärlek och att lska. Caroline uttrycker vant och med lätthet dessa känslor och ger oss tipset att inte glömma bort vad vi från början blivit kära i hos en person, att vi inte ska blunda. Ibland är det väldigt vackert, ibland saknar man lite lättsamhet och i dessa fall dyker de upp som ett brev på posten. Det handlar både om grannar, vänner och gubbjävlar och om Caroline någon gång skulle glömma bort att avsluta en historia finns det alltid någon i publiken som påminner henne.

Bland det bästa vi får höra är En del av mitt hjärta från skivan Joplin på svenska. Och i avslutande Gört älskling, också denna från samma skiva, glänser Caroline af Ugglas riktigt ordentligt. Det sceniska utspelet påminner om Iggy Pop och Thåströms, men lite fegare. Kanske anpassar sig Caroline lite efter festivalens utformning och sitt eget instrumentval.

Hur som helst är hon grym, förmodligen en av Sveriges bästa sångerskor och hon gör tillsammans med bandet en väl godkänd spelning. Men den hade gärna fått innehålla lite mer energi, framförallt från Stockholm Strings som ibland såg lite väl uttråkade ut när de inte själva spelade.

Och att vi går miste om ”Tror på dig”, det bästa som någonsin hänt den svenska melodifestivalen, känns oerhört tungt.

Mer läsning

Annons