Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gysingefestivalen firar tre år med Pugh

Första året hölls Gysingefestivalen inomhus. Förra året flyttade den ut, utanför Café Udden. Nu vill Ingemar Dunker att den ska fortsätta växa. – Gysingefestivalen har en annan publik än den jag är van vid, säger han.

Annons

Målet med årets Gysingefestival är att nå över de 300 besökare som kom förra året. Ingemar Dunker, som ju nyligen slog publikrekord under Musik i Bruksmiljö, är hoppfull.

– Det är mycket som ska falla på plats. Men så himla väderberoende är vi inte då vi har ett tält och myggen har de ju bombat, säger Dunker.

Bokningarna av Jack Vreeswijk och Pugh Rogefeldt skadar knappast.

– Både är riktiga publikdragare, Pugh kommer själv så jag ska förmodligen upp på scen och spela lite trummor med honom. Han kör ju en hel timme hits – hur många gör det?

Pugh Rogefeldt besöker Gysingefestivalen. Han kliver på vid 23 på lördagskvällen.

Gysinge är en av Gästriklands sydligaste utposter och har just därför en lite annan skara besökare.

– När man gör nåt i Gysinge så kommer det dels Gysingebor men den främsta delen besökare utifrån kommer inte från Gävle och Sandviken utan från Sala och Uppsala. Det har jag märkt under åren vi haft det. Det är kul!

Program lördag:

18:00-18:45 Claes Janson & International Orkestern 19:15-20:00 Just 4 Fun 20:30-22:30 Jack Vreeswijk 23:00-00:00 Pugh Rogefeldt

Mer läsning

Annons