Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Häftig start i nya nöjespalatset

/
  • Tänt. Ljus- och ljudeffekterna haglar när Sirqus Alfon drar in på Maxim i Gävle.

Så var det då dags. Maxim, Gävles södra stationsbyggnad, ska bli en plats för diverse scenkonst: nycirkus, musik, stand up, allt möjligt.

Annons

Och på fredagskvällen dundrade det hela igång. Med Sirqus Alfon och deras föreställning (eller kanske performance eller konsert) Eurotrash, som så passande inte alls kan inordnas i nåt fack utan är nycirkus, musik, lasershow, dans, ficklampsfest och en hel del till på en och samma gång.

Man kan ta till ord som hejdlöst och galet och roligt och hetsigt och barnsligt när man ska försöka beskriva hur det är att se Sirqus Alfon.

Man kan också berätta att det är fyra män i trikåer och lösmustascher (och lite andra sköna grejer som till exempel glittriga sjalar och neonfärgade fransiga benvärmare) som dansar och spelar och sjunger och mimar och allt detta gör de från fotknölarna och liksom på max hela tiden.

De utgår från dataspelsvärlden och vi hamnar i Beatbox Hero och Babstar, på dansmattor och i fajting. Ljud- och ljuseffekterna är känns både listigt uttänkta och framtagna som i tokiga infall. På en och samma gång.

Och det är lite så det känns med hela det spektakulära som är Sirqus Alfon.

Det är på en gång både väldigt smart och väldigt fjantigt. Snyggt och fult. I ett alldeles väldigt rasande tempo nästan hela tiden (och när det stannar upp blir det i en ironisk – eller kanske helt uppriktig – betraktelse över hur teknologin stressar oss, inledd med digeridoo av alla instrument).

Man blir inte riktigt klok på det alltså. Men glad.

Alltså ska ni som inte var där i går passa på att gå i kväll.

Och sen håller vi alla tummarna för att Gävles nya scen fortsätter i samma stil.

Mer läsning

Annons