Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hastiga tongångar på ny hårdrocksklubb

/

Det senaste tuffa tillskottet till närområdets klubbflora finner man inte helt osökt på en plats där öl blir till. Bryggeriet Metalclub huserar i Sandbacka Bryggeri, med resultatet att stora jäsningstankar i plåt utgör en naturlig del av inredningen.

Annons

Stället är den naturliga uppföljningen på verksamheten med Rockklubben, som gick i graven under fjolåret, och stoltserar med en om möjligt ännu mindre scen än ovan nämnda institution erbjöd.

Men storleken är inte vad som räknas, det handlar om vad man gör med den. Att låta Eskilstunakvintetten inviga bygget är exempelvis en bra idé. Då manskapet består av tämligen välväxta herrar som behöver utrymme för att svänga med skägget hoppar den ena gitarristen samt basistkollegan ned på golvet. Att gå in i närkamp med gängets The Haunted-minnande thrash metal känns helt rätt.

Låtarna i sig bygger ofta på lite väl repetitiva och sparsmakade riff, men med god publikkontakt, en prima Sodom-cover och en karismatisk vokalist gör akten sitt set allt annat än innehållsfattigt.

Som uppföljning blir det mer thrash, men elakare sådan med en betydligt starkare dragning mot death metal. har ett riktigt paradnummer i form av ”The carnal demise” samt en förmåga att frambesvärja det mest ondskefulla tysk hårdrockstradition har att erbjuda med ”Dark enforcers”. Sandvikentruppen bjuder även på en färsk dos förruttnelse kallad ”Indiscriminant liquidation” (medalj till dig som uppfattar titeln vid första läsningen), vilken visar upp gitarristen Tomas Berg från sin mest fingerflinka sida.

Att avsluta med en cover på Dismembers allsångsdänga ”Casket garden” är ett tecken på osedvanligt god smak. Mängden hår som håller sig i rörelse runt om mig under låten tyder även på att kvällens besökare är av det rätta virket.

21 mars kör klubben igen, då med heavy metal-hoppet Enforcer på scen. Vänner av nitar och spandex kan till dess söka medlemskap på hemsidan: www.myspace.com/bryggerietmetalclub.

Mer läsning

Annons