Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hektiskt för John och hans trio

/
  • AKTUELL. John Lindberg Trio har mycket på gång. Ny skiva, en fullspäckad turnésommar – och i kväll spelar de  i Torsåker.Foto: Catharina Sandström

Minst tre, ibland fyra spelningar per vecka. Och en ny skiva med stort bolag i ryggen. Det går bra för John Lindberg Trio just nu.
– Det blir aldrig tråkigt, konstaterar John Lindberg.

Annons

Förra helgen spelade de på Peace and love-festivalen i Borlänge. I veckan har de haft ytterligare några spelningar – och i dag avslutar de Bluegrassfestivalen i Torsåker.

Och även om sommaren är extra hektisk är det här en relativt vanlig vecka för John Lindberg, 22 år, som faktiskt försörjt sig som musiker ända sedan han slutade gymnasiet.

– Man blir lite knäpp av att turnera så mycket. ”Jaha, 45 mil, det är inte så mycket”, kan man tänka till slut. Man är van vid att sitta i turnébussen större delen av helgerna, säger han och skrattar.

Bandets blandning mellan klassisk rockabillymusik, pop och rock har visat sig vara populär och publiken blir allt större.

Nu hoppas John att det ska gå ännu bättre när bandets tredje skiva släpps i höst. Bonnier Amigo, ett av landets större skivbolag, ska sköta marknadsföringen av skivan.

– Det betyder att ännu flera kommer att få tag i vår skiva, det känns jättekul.

Bandet spelar på allt från marknadsdagar och festivaler till privata fester och John tycker att det är idealiskt.

– Vi får en ganska bred publik på det viset, allt från 14-åringar till 90-åringar gillar oss. Och det blir aldrig tråkigt, heller.

Under hösten väntar en ny turné för att marknadsföra skivan, och kanske några tv-framträdanden. Och helst en ännu större publik.

– Vi har inte peakat än hoppas jag, nu vill vi bara växa och växa!

Mer läsning

Annons