Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I kväll gäller det, Babsan!

/
  • Partydrottning. Babsan tävlar mot Melodifestivalsveteraner och etablerade artister i Göteborg i kväll. ”Jag får komma på alla fester, det är där jag hamnar”, kommenterar hon sina chanser.
  • Medieuppbåd. Det blir många intervjuer för en schlagerstjärna.

I kväll gäller det. Lokala hoppet Babsan tävlar mot favorittippade Brolle och Sanna Nielsen med ett galet shownummer med extra allt.

Annons

De inledande repetitionerna kantades av en del problem.

– Jag har ju sytt nya byxor till killarna och det var lite svårt för pojkarna att få av sig brallorna, vi har ju lite klädbyten och så, berättade Babsan, alltså Lars-Åke Wilhelmsson, för Arbetarbladets webbreporter efter repetitionerna.

Blir det en nakenchock?

– Ja, lite pojkrumpor kan man se igenom spetstyget. Men Bert Karlsson får vi be at han behåller byxorna på, vi kan inte chocka publiken helt. Han ville också slita av sig sina byxor med, men jag sa nej. Nånstans har även Babsan sin gräns.

Ja, Bert Karlsson finns ju, som vi tidigare skrivit, med på ett hörn. Han spelar en berusad krogbesökare i numret där Babsan klagar över svenska mäns dryckesvanor och drömmer om en sofistikerad sydlänning.

– Jag är lite tveksam till numret eftersom jag ska spela full bargäst och jag är inte den som dricker sprit precis. Babsan frågade och i och med att vi har låten på bolaget så sa jag ja, säger han till TT Spektra.

Babsans låt ”Ge mig en spanjor” är skriven av de tre schlagerkillarna från Gävle, Larry Forsberg, Sven-Inge Sjöberg och Lennart Wastesson och de tycker att numret känns klockrent.

– Det är ju väldigt mycket som händer. Det är Babsan och fyra dansare och en film och en specialgjord trappa som Babsan ska ta sig upp och ned för. Och tre eller fyra klädbyten.

Det är mycket som kan gå fel?

– Ja, men vi är ganska så lugna. Vi tror att det kommer att bli jättebra när det är klart. Visst, det var lite strul på repet men det är ju sånt som rep är till för, säger Lennart Wastesson.

Låtskrivarna går in i tävlingen med inställningen att de ska ha roligt. Deras liv står och faller inte med om de går vidare med låten eller inte, som Lennart Wastesson uttrycker det.

– Alla som gillar After Dark kommer fullkoligt att älska det här. Och låten kommer att leva vidare oavsett hur det går i tävlingen. Den är ingenting man glömmer bort, säger Lennart Wastesson.

Men konkurrensen är stenhård.

– Hela det här startfältet är fantastiskt bra med så starka artister, och trevliga artister. Jag har haft så mysigt både med Sanna och Bettan och Brolle. Vi har kul även bakom scenen, säger Lars-Åke Wilhelmsson.

Låtskrivarna och Babsan har bildat en liten Gävleklubb ihop med programledaren Rickard Olsson som ju också kommer härifrån.

– På välkomstfesten hade vi verkligen skoj tillsammans, säger Lennart Wastesson.

Och det är det som är det viktiga, menar han.

– Det här är en rolig resa, vi är inte så allvarliga utan har mest skoj.

Mer läsning

Annons