Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Idol"-kvartett som vill vinna

/
  • Nu ger sig de fyra kvarvarande idolerna ut på miniturné till Malmö och Göteborg.

Konkurrensen hårdnar i "Idol". Nu är det fyra som är kvar och slåss om titeln.

- Man måste ta tillvara på det här, för på fredag kan det plötsligt ta slut, säger Erik Grönwall.

Annons

... och så var de bara fyra. Kvartetten Calle Kristiansson, Mariette Hansson, Erik Grönwall och Tove Östman Styrke återstår i TV 4:s "Idol".
Förra fredagsfinalen rördes det om i grytan då favorittippade Erik plötsligt hängde löst.
- Hemsk känsla. Det vill man inte utsättas för igen. Det hade dessutom känts som att snubbla på mållinjen, säger Erik.Och ju färre de blir, desto tajtare blir de. Som en familj. Och i en familj är det svårt att säga vem som är ens största konkurrent - men idolerna är rörande överens om att vad som helst kan hända. Tidigare trodde de att de hade koll på hur tittarna röstar.
- Men nu blir det svårare och svårare att förutse vem som kommer att åka, säger Calle.

På fredag står kvartetten på scen inför över 12 000 personer på ett utsålt Malmö Arena. Veckan därpå väntar Göteborg och Scandinavium innan de två sist kvarvarande idolerna fajtas som segern i Globen den 11 december.


- Vi klarar av att skilja på att skilja på privatlivet och tävlingen. Man tävlar bara mot sig själv, vi snackar inte så mycket sinsemellan. Vi pratar mer om vad man ska käka till lunch, säger Erik.
- Fast jag tycker det är rätt gött att analysera varandra. Vi kastar ju inte skit på varandra, vi hjälper snarare varandra med "diagnoser", säger Calle.Och vinna vill de fortfarande, alla fyra. Även om det i backspegeln har gått bra för tvåorna i tävlingen.
- Jag tror inte man förlorar något på att vinna. Oavsett om man kommer etta eller åtta handlar det om hur man förvaltar det hela. Man får inte tro att man kan leva vidare bara på att man har vunnit. Men alla vi fyra är väldigt drivna och skulle förvalta en seger väldigt bra, säger Tove.


sara.haldert@ttspektra.se

Mer läsning

Annons