Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag är inte samma person nu som ­under Idol"

/

I onsdags kunde du se Alice Svensson under Sommarkväll på Slottstorget i Gävle. Men hennes vistelse i hem­staden blev kort denna gång. I all hast, mellan en försenad ankomst till Gävle och soundcheck, fick jag ett snack med Alice om vad som har hänt sedan Idol och flytten till Stockholm.

Annons

– Bara för att jag inte har synts så mycket i Gävle tror folk att jag har försvunnit som artist. Men jag har jobbat galet hårt. Och jag har verkligen fått mersmak för det här yrket, säger Alice som numera livnär sig som artist.

Hennes uppdrag ser olika ut från dag till dag. Hon har sjungit på Make Up Stores vintergala, iklädd specialsydd klänning med kristaller, för att nästa dag sjunga på ett bröllop. Och så förstås många promotionevenemang, som till exempel Nikelodeondagen här i Gävle i onsdags.

– Det går inte att säga vilket jobb som är roligast. Det bästa är att få möta sin publik och känna att allt flyter på bra, säger hon.

Alice har även varit i Shanghai i Kina, för att satsa på en kommande lansering.

– Det går inte att bara släppa ett album där, innan någon vet vem man är. Man måste jobba långsiktligt och bygga upp en karriär. Det har varit väldigt lärorikt att se hur man jobbar utanför Sverige.

Intensiva dagar i Kina

Under några intensiva dagar i Kina fick hon sjunga på stora platser som världsutställningen Expo och på en stor middag inför Shanghais borgmästare. I augusti ska hon åka till Tyskland för att satsa på promotion även där. En av de saker som hon uppskattar med utlandslanseringen är att hon slipper Idolstämpeln.

– Där känner ingen till min bakgrund. Det kan bli så inskränkt i Sverige. Jag är inte samma person nu som jag var under Idol. Man mognar ju som människa och får en annan stil, säger hon.

Jobbat för att hitta sin stil

Något som hon har jobbat hårt med tillsammans med sitt team på skivbolaget Stenhammar Music Group är att just hitta sin egen stil.

– Förut gillade jag all slags musik, men jag har lärt mig att jag kanske inte behöver sjunga allt. Man måste begränsa sig.

Genom mycket arbete och inspelning i studio har de kommit fram till ett sound som känns passande.

– Nu låter det Alice om allt jag gör, säger hon.

På grund av att hon och skivbolaget letat sig fram till Alice sanna kärna har det kommande albumsläppet fått vänta en aning.

– Vi skulle egentligen kunna släppa ett album redan i morgon. Men jag vill inte göra det bara för sakens skull. Det måste kännas rätt, säger hon.

Slappnar av i Hedesunda

I kontrast till det intensiva artistlivet i Stockholm uppskattar Alice att komma hem till Gävle och familjen i Hedesunda.

– Jag är ofta väldigt stressad, men här kan jag slappna av. Det jag saknar mest när jag är i Stockholm är familjen och mina vänner, jag är väldigt familjär av mig, säger Alice Svensson.

Mer läsning

Annons