Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jerry håller ännu ångan uppe

/
  • Packat. Det var fullt framför scenen när Jerry Williams spelade i Furuviksparken.

Annons

Folk brukar snacka om att Lemmy Kilmister är ett sådant unikum som vid sin höga ålder ännu leverar på scenen med sitt Motörhead. Detta trots att han sedan flera år tillbaka tappar rösten framåt slutet av varje gig och lever ett stillastående liv på scenen med sin bas.

Med detta i åtanke kan man konstatera att allt för få hårdrockare har sett, den tre år äldre, Jerry Williams live. När den kraftfulle herren vandrar ut på scenen och drar igång med ”Darling Nelly Gray” som han en gång spelade in med bandet The Violents blir det uppenbart att detta är en karl som fann coolhetens formel 1962 och sedan aldrig glömt bort den.

Uppbackad av ett hungrigt band som utöver den klassiska rocksättningen inkluderar en pianist, två saxofonister och en trehövdad kör ger rockveteranen oss en livlig show där låtarna avverkas i rask takt.

Med det stora antalet musiker på scenen finns hela tiden olika uttryck att framhäva beroende på vem utöver Jerry som hamnar i rampljuset. Under ”Little Willy” öser till exempel pianisten på tangenterna så att alla som brukar imponera på släkten genom att klinka ”Für Elise” känner sig dammiga.

I ”Deep sea ball” är det istället ett saxofonsolo som sätts i centrum, men hur mycket showens stjärna än överlåter till sina kollegor är det alltid rösten som dominerar.

Under de korta sekunderna som går mellan låtarna verkar Jerry Williams snarare otålig att få köra vidare än fundersam över hur mycket mer han orkar. Krutet i underhållaren räcker såväl till hans karaktäristiska dansrörelser som starka stämma.

Halvvägs in i setet river han loss i ”Ready teddy” och när det framåt slutet blivit dags för extranumren ”Git it” och ”I can jive” finns det fortfarande tonsäkerhet såväl som höga vrål kvar att hämta. Jämsides sin svenska ålderman framstår Whitesnakes David Coverdale som en trött tant.

Mer läsning

Annons