Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jerry Williams lyste med sin frånvaro

/

Rocken har gjort en lång resa under Jerry Williams karriär, från skitig och sexig ungdomsmusik till trevlig söndagsunderhållning för PRO.

Annons

Men, å andra sidan, gamlingarna är inte vad de har varit, vilket inte minst 67-årige Jerry Williams är ett bevis för.

Men han inser väl att åldern har tagit ut sin rätt, och att två timmar show är mycket för en ålderspensionär att klara av, så i föreställningen ”Rip it up” tar han med sig vänner som Martin Stenmarck, Anna Sise, Karin Wistrand och gruppen Fatboy.

Väl på scen har de yngre kollegerna mycket att lära av den energi som Jerry Williams levererar i varje låt. Så mycket scentid blir det emellertid inte. Han försvinner flera gånger ut bakom scenen, som om de stoppar in honom i batteriladdaren några minuter innan han virvlar ut som en Duracell-kanin igen.

Jag har sett Jerry Williams bättre än så här.

Fatboys musikaliska uttryck glider bra in i huvudpersonens låtar; roligt att bandet får en stor, välförtjänt publik med Williams som draghjälp – ensamma på CC-puben hade de troligtvis bara dragit ett par dussin gamla rockare. Däremot var jag mer fundersam kring hur tantcharmören Stenmarck skulle passa in i rockshowen. Det gör han, mycket för att han klädsamt håller sig i bakgrunden och inser sin roll som glorifierad körsångare (förutom när han drar sin ”7-milakliv”, en låt vars existens är onödig i alla sammanhang, inte bara i detta).

Kvällens positiva överraskning är Anna Sise, som gör ”Bring it on home to me” med sin coola soulrockiga röst.

Även om ”Rip it up” inte når upp till mer än tre stjärnor i sin helhet, får Anna Sise sin alldeles egen guldstjärna för den insatsen.

Om inte Jerry Williams hade avslutat med sina största hits – ”I can jive” förstås – hade nog publiken blivit besvikna på en för låg dos Jerka i föreställningen. Nu dränks istället slutet av ett lika flödande jubel som regnet mot tallarna utanför Parkens fönster.

Mer läsning

Annons