Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jill Johnson tar inte ut svängarna

/

Med tanke på hur mycket folk som kommit till Konserthuset (i princip är det slutsålt) kan man knappt tro att självaste Ulf Lundell spelar i Gävle samma kväll.

Annons

Kanske underskattar jag Jill Johnsons popularitet eller antalet invånare i staden. Eller också har de inte så många gemensamma fans.

Jill Johnson spelar, åtminstone enligt det närliggande biblioteket och många andra källor, en form av musik som kallas för Country. I kväll gör hon det tillsammans med ett åtta man (och kvinnor) starkt band – stråksektionen är tydligen ny för i år, och mycket välkommen.

Tyvärr lyckas man aldrig riktigt njuta av det pricksäkra bandet eftersom de är uppställda längs scenkanterna vilket i sin tur skapar ett stort tomrum i mitten som aldrig används.

Musikerna lämnar sällan sina fasta platser, och ibland kan man knappt se vem solisten är. Självklart är det svårt att göra något åt detta med tanke på att de flesta instrumenten kräver att man sitter ner, men scenbygget hade definitivt kunnat göras intressantare. Alla förutsättningar för en kanonbra konsert finns, men Jill och bandet tar inte ut svängarna tillräckligt.

Desto mer intressant är då Jill Johnsons röst, en fin blandning av Shakira och Ebba Forsberg. Det är också hennes röst, och inget annat, som räddar trean i betyget. För min del hade konserten gärna fått sluta med ”Desperado”, då det var som bäst.

Mer läsning

Annons