Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Joel Alme

/

Joel Alme
Livingroom, Sandviken
Lördag 27 september

Annons

Det som hade kunnat bli en fantastisk spelning från Göteborgs senaste popfenomen blir i stället nästan ingen spelning alls.

Jag hade tänkt skriva att Livingrooms källarvåning passar Joel Alme och hans band perfekt.
Jag hade tänkt skriva något om Broder Daniel fast med bättre melodier.
Jag hade tänkt skriva att de spelar fantastisk pop som går rakt in i hjärtat. Jag hade tänkt skriva att Joel Almes gitarrsträng går av i första låten och att det nästan känns som att se på när bandet repar på grund av hur lite ”publiken” verkar intressera sig för spelningen.
Men allt det där, utom möjligen det sista, blev helt meningslöst då spelningen tar slut efter tre och en halv låt. Mitt i tredje låten kliver Joel av. Bandet fortsätter lite förvirrat spela klart den och efter att ha spelat ännu en lämnar de också scenen.
Jag frågar pianisten och trummisen vad som egentligen hände? Varför gick Joel av efter tre låtar? Pianisten låter uppriktigt bekymrad och förvånad, säger att han inte vet, något om dålig stämning och att jag får fråga Joel.
Man måste förstå om Joel Alme inte kände sig uppskattad i Sandviken i lördags, så lite intresse som det var. Ger det honom rätt att avbryta sin spelning och gå? Nja, han kanske hade andra skäl, men ändå.
Jag och mitt sällskap (som tillsammans med kanske en handfull andra verkar vara de enda i den välfyllda lokalen som kommit dit för att se Joel Alme) hinner i alla fall höra ”Always on my mind” innan bandet försvinner. Vi är också de enda som verkar det minsta besvikna när det är slut, ty festen börjar på allvar så fort dansmusiken körs igång igen. Vi går uppför trappen från källaren, möter massor av partysugna människor på väg ner. Gosse, nu är det fest – med Shakira och trubadurmusik.
Utan tvekan en av de konstigaste spelningar jag har upplevt.

Mer läsning

Annons