Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Källgren och Wells till Ockelbo

/
  • Samarbete. Sofia Källgren kommer till Ockelbo kyrka i kväll och ger konserten ”Musik i sommarnatten” ihop med Robert Wells och basisten Lasse Risberg.

Sångerskan Sofia Källgren och musikern Robert Wells har en lång gemensam historia, med Melodifestivalen, Rapsody in rock och karriärer i Kina bland annat.

Och nu firar de sommar ihop, på en kyrkoturné som når Ockelbo kyrka i kväll.

– Vi har varit sugna på att göra den här typen av konsert, i det lilla formatet, säger Sofia Källgren.

Annons

Det är ingen stor turné det handlar om, totalt besöker de ett tiotal platser under ett par veckor.

– Vi åker till trevliga ställen i Sommarsverige som vi vill vara i, förklarar Sofia Källgren. Det innebär Gotland, Roslagen och Höga kusten. Och så Ockelbo.

– Där är det väl somrigt? Jag skulle vilja se trädgårdsutställningen där, om vi hinner. Jag har en syster som är biolog och hon har pratat så mycket om den.

Avskalat

Det lilla formatet handlar inte bara om att göra en kortare turné och spela på mindre orter, utan också att hela konserten är avskalad. Det är Sofia Källgren och Robert Wells och så basisten Lasse Risberg, som också medverkar i Rapsody in rock, utan stora åthävor.

– Vi gjorde några trettondagarskonserter i det här formatet för ett och ett halvt år sen och det gav mersmak. När vi gör grejer i Kina är det mastodontgrejer hela tiden och tv-sändningar och stora livegrejer.

I det lilla formatet finns utrymme för att vara mer spontan, förklarar Sofia Källgren. I och med att hon och Robert Wells har uppträtt ihop under så lång tid så har de en bred repertoar att plocka ifrån.

– I och med att vi är så trygga med varandra så går det att improvisera. Det är det som ger oss en kick.

Och även själva kyrkorummet inbjuder till spontanitet säger hon. Kontakten med publiken blir mera direkt och nära och istället för att hasta iväg i en turnébuss kan de stanna kvar och prata med publiken.

Men att det är just en kyrkoturné har att göra med att kyrkorna är de största konsertlokalerna i mindre orter, där det inte finns konserthus.

– Jag tycker att det är roligt att kyrkan har öppnat upp för den här typen av konserter. Jag tror att det också lockar publik som aldrig närmat sig kyrkan tidigare.

Sen är det förstås fantastisk bra akustik i kyrkor, medger Sofia Källgren och konstaterar att man får mycket gratis bara genom att kyrkorummet ser ut som det för.

– Sen fungerar min röst väldigt bra i kyrkor, om jag ska vara lite egoistisk...

Precis hur bra den gör sig i Ockelbo kyrka får man reda på ikväll. Medverkar just den här konserten gör också Ockelbo kyrkokör.

Mer läsning

Annons