Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan ”Totalt jävla mörker” upprepa succén?

Totalt jävla mörker minns fortfarande förra spelningen i Gävle som helt otrolig.
I kväll är det dags igen för bandet med före detta Gävlebon Victor Brandt bakom basen.

Annons

”Inget annat än fantastiskt”, slog På Gångs recensent helt enkelt fast förra gången Totalt jävla mörker spelade i stan, det var på Musikhuset för typ ett och ett halvt år sen.

– Vi har rätt höga förväntningar i och med att det gick så bra sist – trummisen Krille stagedivade mitt i spelningen, säger Victor Brandt som numera bor i Oslo eftersom han också spelar bas med stora hårda bandet Satyricon.

Utspridda

Men Gävle känns ändå mer eller mindre som hemmaplan, säger han, eftersom han bott här och jobbat på Musikbiblioteket tills för inte så länge sen.

Totalt jävla mörker är rätt utspridda. Trummisen bor i Skåne men ska flytta till Stockholm för att plugga på musikhögskolan och resten av bandet bor i Östersund, Luleå och Umeå. Så det faktum att Victor Brandt flyttade till Oslo för ett tag sen spelar inte så stor roll, säger han. Logistikproblem hade de redan innan.

Trots det har de nu gjort 20 nya låtar till det nya albumet som ska spelas in i höst.

– Vi försöker vara förberedda när vi träffas. Och inför de två spelningarna vi hade i Oslo träffades vi några dagar innan och bara repade in nytt material, förklarar Victor Brandt.

Två av de sprillans nya låtarna kommer de att spela på O’Learys i kväll.

– Det ska bli kul att se hur de funkar, säger Victor Brandt och slår fast att Gävle är ett bra ställe att spela på, med riktigt bra publik.

Det är upp till bevis i kväll, Gävlebor.

Mer läsning

Annons