Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kärleksbudskapet fortsätter att spridas

/
  • DÅ. Så här såg det ut när Di Leva gästade Gävle i höstas med föreställningen

Di Levas kärlek fortsätter att växa.
Den har varit i Gävle tidigare, men nu i delvis ny kostym.
Att denna kostym är en kaftan kan vi vara ganska säkra på.

Annons

Di Leva spelade i Gävle helt nyligen. Men då var det en annorlunda spelning, genom ett fönster, för katter. Det var heller inte så längesedan som han var i Gävle med den föreställning som han i kväll framför på Spegeln.

Men "Låt kärleken växa" är inte bara till för dem som missade Di Leva när han var här i höstas. Föreställningen, som han har arbetat fram tillsammans med Peter Oskarson, har delvis skrivits om, så det finns nyheter att hämta även för de trogna Di Leva-fansen som redan har sett detta.

Då som nu är det ett kärleksbudskap som han kommer till Gävle med. Annat är väl inte att vänta från kärleksprofeten. Som vanligt delar han ut frukt, sjunger, predikar och pratar som bara Di Leva kan prata, men det som skiljer "Låt kärleken växa" från vanliga Di Leva-spelningar är att den är mer avskalad, mer intim. Exempelvis ryms en frågestund för publiken.

"Med kärlekens gåvor och tal. Musikens mirakel. Sagans magi och oändligt mycket mer ...", lyder den egna varudeklarationen, och visst är det så att man direkt föreställer sig hans röst vid läsandet av de orden. Ingen annan säger sådana saker.

Vi ska också, enligt varudeklarationen, få svar på frågan "vad är meningen med livet?"

Föreställ dig ett sådant löfte från en annan artist som, säg, Snygg-Erik. Di Leva har under år byggt en image som gör att sådana löften inte framstår som helt galna.

Han har för övrigt en skön inställning till alla som bara tycker att han "pratar trams", som Expressen uttrycker det.

– Jag tycker om dem också.

Om du redan nu, i otålig barnen-på-julafton-iver, måste ha en dos Di Leva finns låten "Hopp och förtvivlan" att lyssna på om man letar sig till hans hemsida.

Mer läsning

Annons