Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kolla in den här lokala spellistan!

Vi brukar ju varje vecka be nån intressant person att göra en spellista på Spotify till er, kära läsare. Det har vi inte gjort den här veckan.

Annons

I stället har vi tagit oss friheten att själva snoka runt lite på Spotify och hittar några exempel på dem som är nominerade till lite olika priser på Local heroes galan (och för rättvisans skull bara såna som är jurybedömda).

Lyssna och få känslan av hur mycket fin musik det görs här i faggorna.

1. Isobel & November – ”Big black crow”

Skivan ”Ghostwater Gospel”, där låten ”Big black crow” finns med, kom förvisso redan 2009, men 2010 har ändå varit ett sånt fint år för Isobel & November att de gjort dem givna i kategorin som tävlar om Årets lokala band.

2. Beardfish – ”In real life there is no algebra”

En inte helt ny låt från Gävles proggrockkungar, men titeln! Och svänget! gör den på sitt sätt oemotståndlig. Beardfish har ständigt nya projekt på gång och går liksom inte att bortse ifrån när man pratar om Årets lokala band.

3. G2 – ”Still standing”

Ibland fattar man sent. I USA fattade de snabbare och kallar G2 för Europas bästa countryband. Det handlar om bluegrass som är här och nu och den kommer från Torsåker (förstås) och Valbo. Klart G2 platsar bland Årets lokala band.

4. Name the pet – ”Falling”

Hanna Brandén från Valbo gör lycklig elektropop som inte går att sitta still till (och här har hon slagit ihop sina påsar med Sound of Arrows, som kommer från, just det, Gävle från början). En av årets lokala soloartister, absolut.

5. Björk & Toffe – ”Gone gone gone”

Singeln från ambitiösa albumet ”Bad today good tomorrow” av alltid lika ambitiösa Björk & Toffe illustrerar precis vad det handlar om: snygga upptempopoplåtar med stor ljudbild. Givet att man hittar den bland Årets lokala skiva.

6. Little Children – ”In silence”

Titelspåret från Linus Luttis soloprojekt Little Children. Ödsligt vackra arrangemang och så Luttis ljusa, bräckliga röst. Lyriskt och vackert och en av Årets lokala skivor, förstås.

7. Simian Ghost – ”Transparent is OK”

En nykomling som inte alls är ny egentligen. Sebastian Arnström från Aerial gör pop med snygga elektroakustiska anslag och planerar redan att spela in en uppföljare till debuten som kom i vintras. En av Årets nykomlingar som kanske redan nästa år är Årets lokala soloartist?

8. John Lindberg trio – ”Drunkster”

John Lindbergs röst. Drivet. Mognaden. John Lindberg Trio imponerar svårt och snittar på typ hundra spelningar om året. Det är klart att de ska finnas med i skaran som utgår Årets lokala band.

Mer läsning

Annons