Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ladies Night intog Läkerolen

/
  • Populära. Ladies Night gästade Gävle i lördags. På scen stod Stephen Simmonds, Måns Möller, Martin Stenmarck, Brolle och Andreas Johnson.
  • Brolle charmade publiken med sin norrländska dialekt.

Annons

Damerna stod för fnittret, leopardmönstret och halva Gästriklands ciderkonsumtion det senaste året när Ladies Night kom till stan i lördags. Herrarna stod för en ganska hyfsad show med bra sång, höftrullningar och lagom häftiga skämt om blöta fläckar i sängen.

Buss nummer 13 som i vanliga fall tar hockeysuktande supportrar till Läkerolen fick nya resenärer i lördags. Ett helt gäng småsnuskiga, förväntansfulla och (över)förfriskade damer, som lämnat både könsroller och vett och sans hemma, vrålade lyckligt om sprit, sex och karlar på vägen mot Ladies Night.

Att produktionsbolaget krävde en kvinnlig recensent och fotograf var förstås smart. Ingen man hade stått ut med att bli armbågad på läktaren i takt med "I Want to Know What Love Is" och stångad i entrén av 3 852 rusiga och tjusiga damer som alla ville först till baren.

Showen firade fem år och den har förmodligen blivit fem gånger bättre än tidigare år. På scenen stod nämligen fyra män som faktiskt KAN sjunga och en som sjunger hellre än bra. Måns Möller bidrog i stället med sexfixerade skämt som eldade upp damerna ytterligare och hans devis: "kärlek när man har fyllt 35 handlar om att hitta någon att bli tjock tillsammans med" fick nästan damerna att explodera av kärlek.

Martins Stenmarcks enbenshopp med den gipsade foten i högsta hugg imponerade, likaså hans sång, förstås. Stephen Simmonds var tyvärr lite blek, Andreas Johnson var svettig och energisk och Brolle smälte Gävlehjärtan med norrlandsdialekten och höftrullningarna.

"Tjejer är ni redo?" vrålades kanske en eller två gånger för mycket fram i från scenen. Men det funkade. Alla skämten, till och med de förinspelade kontaktannonserna där grabbarna driver med manliga stereotyper får damerna att jubla besinningslöst.

De stackars generade (läs: skräckslagna) vakterna slet hårt med att stoppa damer som var ivriga och gärna klättrade upp på både stolar och bord för att visa upp sina danstalanger och uppskattning för grabbarna på scenen.

När klockan närmade sig 23 var bänkgrannarna i extas och hade stora förväntningar på the grand finale, som tyvärr inte riktigt imponerade. "Girls Just Want To Have Fun" kändes som ett väntat och lite lamt avslutningsnummer. Lite snopet var det när gardinen rullade ner framför grabbarna som avslutade en ganska skaplig show i lila pyjamasliknande sammetskostymer.

Mer läsning

Annons